Datum plaatsing: 31 oktober 2019

Bossche gezinnen gunnen zichzelf steeds vaker een Lekker Anders Dag


Bossche gezinnen gunnen zichzelf steeds vaker een Lekker Anders Dag


Regio ('s Hertogenbosch): Al op 6 scholen uit de gemeente 's-Hertogenbosch gaat het regelmatig lekker anders. Want honderden Bossche gezinnen gunnen zichzelf intussen regelmatig hun eigen Lekker Anders Dag, waarbij zij de dagelijkse tocht met hun kind naar school gewoon af en toe extra bijzonder maken. En zo'n officiële kick-off, zoals afgelopen vrijdag op het schoolplein van basisschool de Duizendpoot, met een limo, muziek en verse kopjes koffie of thee, die vergeet je natuurlijk niet snel! Aan creativiteit geen gebrek, want de kinderen en hun ouders weten steeds weer de ludiekste manieren te verzinnen om lekker anders naar school te komen.

Het hele schooljaar voelen deelnemende gezinnen zich uitgedaagd om eens vaker zo'n bijzondere tocht in te bouwen. Op het schoolplein, via de post en natuurlijk online krijgen de leden volop inspiratie voor hun eigen Lekker Anders Dag. Wie zin heeft om regelmatig zelf een Lekker Anders Dag te houden op weg naar school, kan zich met het hele gezin
opgeven via www.lekkerandersdag.nl. Alle deelnemers krijgen een gratis Lekker Anders Dag Doos, vol met attributen en inspiratie om het af en toe lekker anders te doen, het hele jaar door.

Lekker Anders Dag is mede-ontwikkeld en omarmd door basisscholen, de gemeente 's-Hertogenbosch en provincie Noord-Brabant. Het idee is eenvoudig. Met je kind naar school: dat is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond school vaak ook een gedoe, met drukte en auto's. De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht naar school af en toe net iets anders in te richten. Dat is leuk voor de kinderen, maar ook heel gezond en goed nieuws voor iedereen op en rond school. Want met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder drukte.

Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30993