Datum plaatsing: 29 oktober 2019 - Laatst gewijzigd: 29-10-2019 14:48:57

Burgemeester Marieke Moorman herbenoemd in Bernheze


Burgemeester Marieke Moorman herbenoemd in Bernheze


Regio (Bernheze): Burgemeester Marieke Moorman is maandag 28 oktober in het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch door de commissaris van de Koning, Wim van der Donk, beëdigd voor een tweede ambtstermijn van 6 jaar als burgemeester van Bernheze.
De nieuwe termijn start op 1 november 2019

Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad van Bernheze unaniem tot een positieve aanbeveling over de herbenoeming. Voor de herbenoeming werd een vertrouwenscommissie bestaande uit de 7 fractievoorzitters in het leven geroepen. Jan Bouwman, voorzitter van de vertrouwenscommissie is verheugd: “De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik niet erg verrast ben over de herbenoeming van onze burgemeester, omdat we na een zorgvuldige procedure een zeer positief advies aan de gemeenteraad en vervolgens aan de Koning hebben kunnen voorleggen. Namens de gemeenteraad wil ik Marieke Moorman dan ook van harte feliciteren. Ik ben ervan overtuigd dat de raad ook in de komende periode op dezelfde inhoudelijke, constructieve en plezierige wijze de samenwerking met haar kan voortzetten.”

Marieke Moorman is er trots op dat ze nog een termijn mag dienen: “Ik ben blij met het vertrouwen dat de gemeenteraad in mij heeft gesteld om mijn herbenoeming als burgemeester bij de Commissaris van de Koning en daarmee de minister, aan te bevelen. Ik kijk terug op een periode met veel mooie momenten, bijzondere gesprekken, maar ook verdrietige gebeurtenissen en ingewikkelde vraagstukken. Hierin heb ik in samenwerking met de gemeenteraad van Bernheze, het college van burgemeester en wethouders en met inwoners en ondernemers mijn functie mogen vervullen. Ik hecht veel waarde aan deze goede samenwerking en wil mij, aansluitend bij de woorden van Jan Bouwman, de komende jaren weer inzetten om deze verder voort te zetten.Burgemeester Marieke Moorman herbenoemd in Bernheze
Burgemeester Marieke Moorman herbenoemd in Bernheze
Burgemeester Marieke Moorman herbenoemd in Bernheze


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2023 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15860