Datum plaatsing: 02 december 2019

Dinosaurussen spotten in de Brabanthallen


Dinosaurussen spotten in de Brabanthallen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Door Simone Heijmans

In de Brabanthallen wordt in de kerstvakantie, van 21 december t/m 5 januari, een heuse dinosaurussenexpositie georganiseerd. Al een jaar lang wordt er intensief gewerkt aan het organiseren van deze tentoonstelling.
Zo’n 30 technici zullen in 10 dagen de expositie gaan opbouwen, en maar liefst 15 vrachtwagens brengen meer dan 80 dinosaurussen naar de expositie ‘World of Dino’s’!

Het zal de grootste dino-expositie ooit worden in Europa, de omvang bedraagt zo’n 9.000 vierkante meter.
Verschillende werelddelen worden onderverdeeld in ‘World of Dino’s’, waar de dino’s op maat gemaakte decors, die aansluiten op hun natuurlijke leefomgeving, op ware grootte te zien zullen zijn.
De modellen zullen levensecht zijn, en kunnen dan ook brullen, bewegen en ook lichteffecten ontbreken niet. Zo hoor je een T-Rex brullen en een Velociraptor razendsnel zien bewegen.

Er valt veel te zien en te leren voor jong en oud over deze kolossale dieren en hun leefwijze, dus is deze tentoonstelling uitermate geschikt als gezinsuitje. Een bezoek duurt gemiddeld zo’n 1,5 uur.

Niet alleen kun je dino’s komen bewonderen, ook zal er een bioscoop zijn, waar je doorlopend educatieve documentaires kunt bekijken, je kunt een ritje maken op een dinosaurus en er zijn speurtochten. Kinderen kunnen zelf op zoek gaan fossielen in opgravingen met zand. Aan het eind van de expositie wordt een speelgebied ingericht met springkussens en andere attracties.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13476