Datum plaatsing: 05 november 2019 - Laatst gewijzigd: 05-11-2019 07:09:17

Extra aandacht voor betere communicatie in de Schadewijk


Extra aandacht voor betere communicatie in de Schadewijk


Oss (Oss): In de Schadewijk in Oss was afgelopen maandag 28 oktober jl. een vergadering van de wijkraad. Hier werd duidelijk dat de communicatie tussen de instellingen en organisaties in de Schadewijk duidelijk te wensen over laat. Deze moet de komende tijd flink verbeteren, net als de informatieverstrekking aan de inwoners.

Door Simone Heijmans

De komende 8 jaar krijgt de Schadewijk extra aandacht van de gemeente om de verschillende problemen goed aan te pakken. Het is daarom erg belangrijk dat alle betrokken partijen goed op de hoogte zijn van elkaars werkzaamheden.

Door de onduidelijke communicatie door onder andere de wijkraad, de wijkstichting en het wijkcentrum, leidt het onderling tot wrevel, wat ook tot uiting kwam tijdens de vergadering. De bewoners gaven tijdens de avond ook aan dat ze soms niet weten wat er gebeurt in hun buurt en wijk.

Door de wijkkrant weer op poten te krijgen, is de bedoeling de communicatie te verbeteren. Thijs Verhoeven van 412tv gaat dit proces begeleiden. De wijkkrant zal gekoppeld worden aan een website en zo wordt social media ook beter gebruikt. In een later stadium wil Verhoeven inwoners van de wijk zelf ook nieuwsitems of video’s laten maken. De gedachte erachter is dat ze zo zelf kunnen laten zien wat er speelt in de wijk, en kunnen ze de buurt op een positieve manier laten zien.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13524