Datum plaatsing: 30 oktober 2019

Máxima bij opening van de Nederlandse Schuldenhulproute


Máxima bij opening van de Nederlandse Schuldenhulproute


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Vanochtend was de opening van de presentatie van de ‘Schuldhulproute’ in de Verkadefabriek. Koningin Máxima was hierbij aanwezig. Ze is heel erg betrokken bij dit project, en zet zich al langer in voor bestrijding van schulden. De bedoeling van de Nederlandse Schuldenhulproute is om zo snel mogelijk de problemen te onderkennen en daarmee voorkomen dat mensen nog verder in de schulden komen.

Door Simone Heijmans

Máxima heeft zich dit al ooit eerder laten ontvallen, dat er zoveel hulpverleningsinstanties in Nederland zijn, dat mensen met schulden niet goed meer weten waar ze terecht kunnen. Dit is waarom de Schuldenhuldroute opgezet is. Banken, bedrijven en instanties mogen hun klanten erop wijzen dat er voor betalingsachterstanden hulp of begeleiding is.

Daarover ging Máxima in gesprek met vertegenwoordigers van banken, bedrijven en met mensen die in de schulden hebben gezeten. Er wordt besproken over de nieuwe aanpak, deze moet leiden tot eerdere en effectievere aanpak voor financiële problemen. Banken, bedrijven en organisaties zullen mensen met schulden nu doorverwijzen naar de Schuldenhulproute, zodat deze hulp op maat kan bieden. Dat kan intensieve persoonlijke hulp zijn maar ook online advies is mogelijk.

Volksbank, Rabobank, ING en ABN Amro geven aan mee te doen. Met deze presentatie worden andere bedrijven, zoals woningcoöperaties, zorgverzekeraars en energiebedrijven ook gevraagd of ze zich aan willen sluiten bij de Schuldenhulproute.

De gemeente Den Bosch heeft al eerder een loket geopend; EHGB, ook wel Eerste Hulp bij Geldzaken. Hier kun je terecht met al je vragen en problemen op het gebied van schulden en financiële problemen.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16009