Datum plaatsing: 30 oktober 2019

Accordeonist Toon 'de Migra'van der Burgt overleden


Accordeonist Toon 'de Migra'van der Burgt overleden


Uden (Regionaal): Accordeonist Toon van der Burgt uit Uden - beter bekend als Toon de Migra - is maandag op 82-jarige leeftijd overleden. "Hij sukkelde de laatste weken met zijn gezondheid en onderging nog enkele operaties. Maar Toon was geestelijk nog helder maar lichamelijk helemaal op", weet vriend en mede-accordeonist René van Rooij van de band WC Experience. Hij heeft zaterdag afscheid van hem genomen.

Toon van der Burgt was in 1963 oprichter van orkest De Migra’s waarin hij samen speelde met Leo van Stoffelen. Ze hadden hits met de nummers Het Stadje Kufstein en In den Vreemde. Na 1990 ging Van der Burgt solo verder. Hij heeft vaak opgetreden als gastmuzikant bij de Band Zonder Banaan.

In 2015 kreeg hij een herseninfarct waardoor hij aan de linkerkant verlamd raakte en niet meer op zijn accordeon kon spelen. "Hij zal gemist worden, een prachtig mens is vertrokken", zegt Van Rooij die mooie herinneringen heeft aan Toon de Migra.

"Waar we 't meest van genoten was wanneer we samen naar Limburg reden naar onze vriend en accordeonstemmer. De verhalen die Toon vertelde over het muziekwereldje en over artiesten en muzikanten waren heerlijk om aan te horen. Die autorit met Toon leek slechts vijf minuten te duren terwijl het bijna een uur rijden was. Ik was zijn praatjes nog lang niet beu.." (bron: D-tv)Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

familie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16341