Datum plaatsing: 01 november 2019

Lith gaat voor een gas- en drempelloos wooncomplex


Lith gaat voor een gas- en drempelloos wooncomplex


Lith (Oss): Het oude gemeenschapshuis De Hoeve in Lith gaat plaats maken voor een nieuw wooncomplex. Dat betekent dat De Hoeve gesloopt gaat worden. Het complex gaat gebouwd worden aan de Pastoor van Hapertstraat en Schuurkerkpad, en zal bestaan uit 15 appartementen, verdeeld over 2 en 3 bouwlagen, en er zal geen gas en drempels in de woningen te vinden zijn. Eind 2021 zouden de woningen klaar moeten zijn.

Door Simone Heijmans

Gemeente Oss en woningcorporatie Maasland hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan nieuwe plannen voor de locatie waar nu De Hoeve nog staat. De gemeente is van mening dat op deze plek kantoren, winkels en kleine bedrijven zich kunnen vestigen. Daarom gaat de ruimte van de aangrenzende oude bibliotheek in de verkoop.
Het nieuwe wooncomplex zullen betaalbare nultredenwoningen worden, wat betekent dat daar geen drempels in zullen zitten, maar natuurlijk wel een lift. Er is veel behoefte aan dit soort woningen. De inwoners hebben het plan al in mogen zien tijdens de openbare vergadering van Dorpsraad Lith.

Mooiland staat voor een duurzaamheidsambitie, en wil daarom het complex gasloos maken en het wordt een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). De appartementen zullen maximale isolatie krijgen in de vorm van triple beglazing en vloerverwarming. En in het dak zullen geïntegreerde zonnepanelen komen, die Elemans van den Hork Architecten in opdracht van Mooiland heeft ontworpen. Zij ontwierp ook de vernieuwbouw van De Snoeck. De gemeente Oss wil met deze nieuwbouw, ook wel het Centrumplan Lith genoemd, het hart van Lith weer toekomstbestendig maken en de leefbaarheid van het dorp versterken.

In 2018 werd het multifunctionele gebouw De Snoeck al geopend, waar de basisschool, bibliotheek en clubs van de Hoeve nu gevestigd zijn. De oude locatie van Basisschool De Meander is nog niet ingevuld, daar zouden nieuwe woningen gebouwd kunnen worden, maar ook de Plus zou er kunnen uitbreiden.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15906