Datum plaatsing: 17 november 2019

BN-ers klimmen in de pen


BN-ers klimmen in de pen


Regio (Regionaal): Win nieuwe Sinterklaasboeken

Rafael van der Vaart, Nicolette van Dam en Wendy van Dijk zijn dit jaar in de pen geklommen om Sinterklaasprentenboeken te schrijven. Inmiddels is het al de zestiende keer dat de boeken geschreven door bekende Nederlanders uitkomen. De jaarlijkse boeken zijn ook een echte traditie.

“Ik vind het echt een eer dat ik voor het schrijven van een boek werd gevraagd”, zegt Rafael van der Vaart. “Ik heb wel een beetje hulp gekregen bij het schrijven want dat is niet mijn grootste talent. Daar wil ik eerlijk over zijn. Ik vind het leuk om mijn afkomst van leven in een woonwagen, waar je dus geen schoorsteen hebt waar de cadeautjes door kunnen, in mijn verhaal te verwerken. En ja ook voetbal speelt een rol.” In zijn boek ‘Sint op de kermis’ maken kinderen van de kermis zich grote zorgen of de Sint hen wel kan vinden. Het boek is geïllustreerd door Laura Brennla.

In het boek ‘Sint gaat de wereld rond’ dat Nicolette van Dam heeft geschreven, dreigt alles bijna fout af te lopen. “Sinterklaas is met Amerigo op reis en vergeet dat het tijd is om naar Nederland te gaan voor het Sinterklaasfeest”, vertelt ze. “De tekeningen van Robert Scheffner maken het echt af. Robert is natuurlijk geen ‘gewone tekenaar’. Hij maakt zijn figuren van klei en kleedt ze aan in eigengemaakte decors. Dit levert echt geweldige 3D-beelden op.”
Voor Nicolette van Dam was het niet lastig om zich in de doelgroep in te leven. Met twee dochters van 5 en 7 jaar gaat het immers vaak over Sinterklaas. “Als we in de zomer in Spanje zijn dan kijken de dames altijd goed om zich heen of ze misschien het huis van Sinterklaas zien”, lacht ze.

Wendy van Dijk schreef het boek “Sint wil een puppy”. “Ik vond het wel leuk dat Sint nu eens uitspreekt wat hij graag wil”, vertelt Wendy van Dijk. “Bij het bedenken van een verhaal wilde ik iets schrijven wat dichtbij mijn gezin staat. En mijn dochter Lizzy wenste 3 jaar lang een puppy. Ik ben opgegroeid met honden en weet hoeveel werk dat is. Maar ja die puppy is er 2 jaar geleden toch gekomen”, lacht ze. “Het boek is prachtig geworden ook dankzij illustrator Richard Smythe die er prachtig omheen kan tekenen.”

De 3 Sinterklaasboeken zijn verkrijgbaar bij de supermarkten Plus en Jan Linders. De boeken zijn van 10 november tot en met 4 december verkrijgbaar bij bovenstaande winkels. Data van de looptijd per boek kunnen per supermarkt verschillen. Alle basisscholen krijgen een bon waarmee ze gratis het boek van Wendy van Dijk kunnen ophalen. Daarnaast komen op de website www.sinterklaasprentenboeken.nl letterspelletjes voor de groepen 1/2, 3 en 4/5 bij de 3 boeken. Ook is er een samenwerking met school-bibliotheken. De bibliotheken krijgen tips en actiemateriaal rond de boeken.

Lezers van deze krant maken kans op 2x3 boeken. Wilt u meedoen, mail dan het antwoord op de vraag: Welke BN-ers hebben 3 Sinterklaasboeken geschreven naar redactie@nnmedia.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29929