Datum plaatsing: 05 november 2019

Geen festivals meer op industrieterrein Vorstengrafdonk


Geen festivals meer op industrieterrein Vorstengrafdonk


Oss (Oss): Het industrieterrein is 8 jaar lang festivallocatie geweest voor vele festivals. Maar nu is het toch echt niet meer haalbaar; het wordt té vol om nog langer om als locatie te dienen voor festivals.

Door Simone Heijmans

Al een aantal jaar hing het zwaard van Damocles boven het hoofd van het industrieterrein. Momenteel worden er steeds meer bedrijven gebouwd, wat betekent dat er steeds minder ruimte is voor een festivaltent. Het festival Vorstival kondigde al aan dit jaar naar de Rusheuvel te gaan. Dit betekent ook meteen het einde van alle festivals die op het terrein gehouden werd. Het bedrijf Partycrew, die onder andere Vorstival en LEF! Organiseert, vindt het ergens wel jammer dat er een eind komt aan deze locatie, omdat deze locatie de perfecte ligging heeft: Aan de snelweg tussen 3 grote plaatsen in. Maar anderzijds verwachten bezoekers ook steeds meer. En dan is Vorstengrafdonk maar een vrij kaal bedrijvenpark wat lastig sfeervol aan te kleden is voor een bepaald festival.

Officieel is Vorstengrafdonk ook nooit een festivalterrein geweest, en is er maar 1 evenement waar de aanwezige bedrijven verplicht aan mee moeten werken: De zogenoemde Pinksterraces. Al gingen deze de afgelopen jaren steeds niet door.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29439