Datum plaatsing: 05 november 2019

Gouden Oogappel voor Atie de Bruijn


Gouden Oogappel voor Atie de Bruijn


Oss (Oss): Atie de Bruijn uit Oss kreeg op woensdag 30 oktober van wethouder Thijs van Kessel een Gouden Oogappel. Zij krijgt deze onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk bij zorgcentrum De Wellen.

Atie de Bruijn is een zeer gedreven vrijwilliger bij BrabantZorg De Wellen in Oss. Ze is graag actief bezig met de bewoners: puzzelen, geheugentraining, gespreksgroepen, pannenkoeken bakken, vakantieactiviteiten. Niets is Atie te veel. Bewoners kunnen ook met hun persoonlijke wensen bij haar terecht: lunchen in de stad, bij iemand op bezoek gaan of lekker naar buiten voor een wandeling. Gezelligheid staat voorop.

In De Wellen is Atie een vertrouwd gezicht. Naast alles wat ze doet en onderneemt voor de bewoners is Atie ook Wellengids. Ze maakt nieuwe bewoners en hun familieleden wegwijs in het huis. Ook begeleidt ze regelmatig rondleidingen voor nieuwe vrijwilligers. Personeel, bewoners, familie en vrijwilligers: iedereen kan een beroep doen op Atie. Zij voelt als geen ander aan waar aandacht nodig is. En het maakt haar niet uit wie het vraagt of hoe laat het is. Een Gouden Oogappel voor Atie is dan ook zeer verdiend!

Gouden Oogappel
De onderscheiding is een gouden speld in de vorm van een appel, uitgevoerd in geel- en witgoud. Linksboven is de vorm van een oog uitgesneden met daarin een 0.03 karaat witte diamant. De uitreiking van de Oogappel gaat vergezeld van een oorkonde, een cheque van € 250 en feestelijke taart.

Voordragen vrijwilligers
Vrijwilligers in de gemeente Oss die zich op een bijzondere manier inzetten, onderscheidt de gemeente met een Gouden Oogappel. Per jaar zijn er zes Oogappels. Kent u iemand die een Oogappel verdient? Vul dan het aanmeldformulier in (zo uitgebreid mogelijk) op de website. Het comité ‘Vrijwilliger van het jaar’ beoordeelt de aanvraag.
www.oss.nl/oogappel

Op de foto Wethouder Thijs van Kessel en Atie de BruijnUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16242