Datum plaatsing: 11 november 2019

Heeswijk trekt echte derby tegen EVVC naar zich toe


Heeswijk trekt echte derby tegen EVVC naar zich toe


Heeswijk-Dinther (Bernheze): Op deze herfstdag met heerlijk voetbalweer stond de derby tussen vv Heeswijk en EVVC op het programma. Zoals elk jaar was dit het dit jaar ook weer een echte derby waarbij strijd voorop stond. De eerste helft hadden de mannen uit Heeswijk wat meer de controle en liet EVVC de uitploeg aan de bal. Bij vlagen werd er dan ook aardig gevoetbald. Dit uitte zich na 11 minuten in de voorsprong.

Een vrije trap op de helft van de tegenstander werd kort ingespeeld en vanuit het middenveld werd rechtsback Joep van Grinsven richting achterlijn gestuurd. Die trok de bal strak terug, waar Max Sluiter over de bal heen stapte en Jules Heerkens de trekker overhaalde en de bal snoeihard onderkant lat binnenschoot. Even later was het weer de rechtsback die goed doorkwam en zijn voorzet belandde bijna achter de Vinkelse keeper, maar de lat zorgde ervoor dat de Vinkelaren in de wedstrijd bleven.

Na 30 minuten verloor de uitploeg een beetje de controle en zette EVVC meer aan, waarbij echte kansen uitbleven, tot aan de 1-1. Waar de Heeswijkse ploeg verzuimde om druk op de bal te geven kreeg EVVC de kans om de bal terug te leggen op de doorgelopen rechtsback die via twee spelers van Heeswijk de verre hoek wist te vinden.
Na rust werd er vrijwel niet meer gevoetbald door beide ploegen, Vinkel zette de verdediging van Heeswijk wat sneller vast en ging door met hetzelfde strijdplan als de eerste helft: de lange bal op spits Haerkens. Hierdoor werd het vooral uitgevochten in de duels en dit zorgde ook voor enige opschudding. Het werd heter zonder ooit echt gemeen te worden waarbij ondanks een aantal opstootjes het nooit uit de hand liep.

EVVC kreeg eerst nog een goede kans waar na een voorzet de poging van dichtbij op het nippertje gekeerd kon worden door Ard Groenendijk. Toch trok de Heeswijkse ploeg in eindfase aan het langste eind. In de 79e minuut kreeg Danny Aarts een schotkans van 18 meter, het schot ging goed richting de bovenhoek maar de keeper wist hem net tegen de dwarslat te tikken. Toen de bal terugkwam was Max Sluiter het meest attent en werkte de bal binnen.

Ondanks het opportunistische spel van EVVC in de laatste minuten kwam de uitploeg niet echt meer in de problemen en nemen ze de 3 punten mee uit Vinkel. Hele fijne punten die weer perspectief bieden voor de volgende wedstrijd tegen Helvoirt.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13434