Datum plaatsing: 24 november 2019

Open dag bij Cor Unum's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Traditioneel houdt keramiekhuis Cor Unum jaarlijks in november twee Open Dagen. Dit jaar zijn de werkplaats en het lab geopend op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Dit open huis geeft bezoekers de gelegenheid met eigen ogen te zien op welke wijze de designs van internationale – en veelal toonaangevende – ontwerpers tijdens het productieproces resulteren in unieke producten. Vanzelfsprekend kan men tijdens de Open Dagen ook weer deelnemen aan de workshop keramiek decoreren en Kitsuki.

Dit jaar is er eveneens de mogelijkheid om het verhaal achter de ontwerpen te horen. Daarvoor zijn op beide dagen ontwerpers aanwezig die een toelichting geven op hun ontwerpwijze. Vrijdag kan men kennismaken met Floris Hovers, Bas van Beek, David Derksen en Roderick Vos, terwijl op zaterdag Sofie Boonman en Roderick Vos en Humade aanwezig zullen zijn. Daarnaast is het op zaterdag mogelijk om tussen 13.00 en 17.00 uur een workshop Kintsuki van Humade te volgen. Humade is een ontwerpstudio die onder meer is gespecialiseerd in de oude Japanse Kintsuki-techniek waarmee gebroken aardewerk gerepareerd wordt met een gouden lijmachtige verf. Bezoekers die het effect eens willen zien van deze vaak verrijkende techniek, wordt gevraagd eigen gebroken servies of vazen mee te nemen.

De winkel, gallery, het lab en de productieruimte van deze keramiekmaker, gevestigd aan de Vughterstraat 270 in Den Bosch, zijn op beide dagen geopend van 09.30 tot 17.30 uur.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14960