Datum plaatsing: 12 november 2019

Milco Abrahams op weg naar WK Trampolinespringen in Tokyo


Milco Abrahams op weg naar WK Trampolinespringen in Tokyo


Oss (Oss): De pas 18-jarige Osse trampolinespringer Milco Abrahams heeft zich voor het eerst in zijn leven gekwalificeerd voor het senioren WK, dat van 28 november t/m 1 december gehouden wordt in Tokyo Japan. Om het nog unieker te maken mag hij op liefst 3 onderdelen uit komen. Naast het individuele springen op de grote trampoline mag hij ook synchroon springen en springen op een dubbel-minitramp. Milco mocht reeds 5x deelnemen aan jeugd WK’s op het onderdeel grote trampoline en heeft ook 2x deel mogen nemen aan het jeugd EK. Hier haalde hij tijdens de laatste editie een bronzen medaille bij het synchroonspringen samen met Luuk Swinkels. Voor dit WK zal hij echter samen met Roel Teillers een koppel vormen bij het synchroonspringen.

De jonge trampolinespringer springt al vanaf zijn 6e op de grote trampoline bij gymnastiekvereniging Turnoss uit Oss. De afgelopen jaren is hij echter meer en meer in Den Bosch gaan trainen bij Flik-Flak, omdat daar de omstandigheden voor hem beter zijn. Inmiddels traint hij zo’n 16 tot 20 uur per week
om zijn grote doel, deelnemen aan de olympische spelen, te kunnen bereiken. Afgelopen januari besloot hij naast de grote trampoline ook het dubbel-minitramp springen eens te proberen en prompt kwalificeerde hij zich direct voor het senioren WK. Hiermee behaalde Milco als eerste trampoline springer uit Nederland ooit de limiet op alle drie de trampoline onderdelen. Een prestatie die ook internationaal niet veel springers hem na doen. Waar er op de grote trampoline 2 oefeningen gesprongen moeten worden van elk 10 verschillende sprongen, worden er op de dubbel-minitramp 4 series van elk 2 sprongen gesprongen. Moeilijkheid daar is echter dat de snelheid uit de aanloop omgezet moet worden in hoogte en het landingsvlak met ongeveer 1,5m² beduidend kleiner is dan de grote trampoline.

Op zaterdag 24 november vertrekt de Osse springer met het Nederlandse team richting Tokyo waar hij hoopt een aantal goede oefeningen neer te zetten en ervaring op te doen voor de komende jaren richting de spelen van 2024. Met een paar goede oefeningen hoopt hij op een halve finale plaats, waar de beste 24 springers van de wereld uit gaan maken wie er naar de finale mogen en tevens wordt er dan bepaald wie er in 2020 mee mogen gaan doen aan de olympische spelen in Tokyo. Een finale of de olympische spelen zit er voor dit jaar nog niet in denkt Milco, maar wat is het een geweldige ervaring en prestatie om je als 18 jarige nu al te mogen meten met de toekomstig olympisch kampioen. De voorrondes worden gesprongen op 28 en 29 november. De halve finales en de finales op 30 november en 1 december.

Helaas is er voor het trampolinespringen vanuit het NOC en de KNGU geen geld beschikbaar om zijn talent te ontwikkelen en moeten alle kosten voor deelname aan grote toernooien volledig zelf bekostigd worden. Met o.a. het WK in Tokyo en later in het jaar het EK in Gotenborg komen de kosten alleen al dit jaar ruim boven de 6000,- euro. Een bedrag dat Milco met een bijbaantje bij elkaar probeert te verdienen, maar helaas is er naast zijn studie op AVANS hogeschool in Den Bosch en alle trainingen niet veel tijd over om te werken. Vandaar dat er diverse sponsoracties op touw gezet zijn om Milco financieel te kunnen ondersteunen. Zo kunnen jeugdige springers op 16
november tussen 16.30-18.30u voor €10,- per uur samen met Milco trampoline springen bij crossjump gymnastics in Breda. (opgeven kan via www.crossjumps.nl)
Naast een aantal grote trampolines is er ook een freerun ruimte met diverse airtrack producten. Mocht je de 16e niet
kunnen…. Geen nood! Gymnastiekvereniging Turnoss zal binnenkort ook een aantal clinics verzorgen waar je voor in kunt schrijven. Houd de facebookpagina van Turnoss hiervoor goed in de gaten. Een andere mogelijkheid is geld doneren via talentboek. (www.talentboek.nl ga naar het kopje
talenten/team en zoek Milco Abrahams).

Ook mogen sponsoren en belangstellenden altijd contact op nemen met Milco via social media. Mocht je op de hoogte willen blijven van de prestaties en ontwikkelingen van Milco volg dan zijn facebookpagina of instagram-account. (facebook: @milco.abrahams.trampoline of instagram:
milco_abrahams).
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17928