Datum plaatsing: 15 november 2019

Opera per Tutti


Opera per Tutti


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Op zondag 24 november en 1 december brengt Opera Per Tutti een ode aan twee iconen uit de operawereld, Maria Callas en Luciano Pavarotti. Bezoekers worden meegenomen langs een doorsnede van aria’s en ensemble stukken uit verschillende opera’s.

Mezzosopraan Mylou Mazali maakt indruk met haar prachtige stem en charmante voorkomen. Ze vertelt het publiek enthousiast over de verhalen achter de muziek. Ze brengt op zondag 24 november 2019 een eerbetoon aan haar grote idool: ‘La Divina’ sopraan Maria Callas. Ze zal over het indrukwekkende leven en de carrière van Callas vertellen. Bovendien zal zij samen met sopraan Julia Westendorp een aantal van haar mooiste rollen weer tot leven brengen door enkele beroemde aria’s en duetten ook live te zingen.
Maria Callas was al tijdens haar leven een levende legende. Naast haar fantastische stem waarmee ze dramatische rollen vertolkte zoals Tosca en Norma had Callas ook een dramatisch privéleven met multimiljonair Aristoteles Onassis. Hierdoor waren haar interpretaties op toneel nog heftiger en intenser dan andere operazangeressen tot dan toe hadden gedaan. Callas was hierdoor de eerste operaster die niet alleen kon zingen, maar het acteren even belangrijk vond in haar werk als operazangeres.

Mattinata di Pavarotti
Samen met tenor Erik Janse vertelt mezzosopraan Mylou Mazali op zondag 1 december niet alleen over Pavarotti’s leven en carrière, maar ook zullen zij samen zijn grootste successen ten gehore brengen zoals La donna è mobile, Che gelida manina en natuurlijk Nessum dorma. Met dit feestelijk programma komt Luciano Pavarotti weer helemaal tot leven. Luciano Pavarotti was een van de beroemdste opera zangers ter wereld; volgens velen zelfs de beste tenor van zijn generatie. Zijn officiële debuut was in 1961, toen hij Rodolfo - één van de grote klassieke tenor rollen in Puccini’s La Bohème vertolkte. Voor het grote publiek werd hij een échte wereldster toen zijn uitvoering van de aria Nessun dorma uit Turandot van Tuccini gebruikt werd als herkenningsmelodie van het wereldkampioenschap voetbal 1990.

Over Opera Per Tutti
Het doel van Opera Per Tutti is tweeledig: opera voor iedereen aantrekkelijk te maken door een laagdrempelige toegang tot de concerten en het bieden van een podium voor beginnende operazangers. Het publiek maakt op een luchtige en speelse manier deel uit van de voorstellingen. Opera Per Tutti: opera voor iedereen!

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa, via telefoonnummer 073 – 850 7550 en via de website www.perron-3.nl


Foto: Mylou Mazali gaf bij de viering van 10 jaar Perron-3 al een voorproefje van haar optredens op 24 november en 1 december.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15994