Datum plaatsing: 12 november 2019

Hufterig rijgedrag aangepakt


Hufterig rijgedrag aangepakt


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): We krijgen vaak meldingen van inwoners uit de binnenstad over auto’s die veel te hard rijden. Op die manier zorgen deze weggebruikers voor een onveilige situatie. En dat geeft inwoners en bezoekers een onveilig gevoel. Dat pakken we aan.

Samen met politie en de sociale recherche hebben we in september en oktober verschillende avondacties gehouden. We keken naar het verkeersgedrag, de technische staat van de auto’s en het gebruik van alcohol in het verkeer. De opbrengst is niet mis.

Burgemeester Jack Mikkers: “Hufterig rijgedrag pakken we aan. Het kan niet zo zijn dat autobestuurders zorgen voor gevaarlijk weggedrag en anderen een onveilig gevoel geven. Je ziet dat dit soort acties, waarbij we als overheid samenwerken, succesvol is. Ons voornemen is dan ook om dit vaker te gaan doen.”

Wat we tegen komen bij de controles?
Bij de controle van 31 oktober inden we voor €2200 aan openstaande boetes en we deelden vijftig bekeuringen uit. Bijvoorbeeld voor het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden en door rood rijden. Verschillende mensen droegen geen autogordel, en kregen daar een bekeuring voor. Ook het niet hebben van een geldig rijbewijs, het zonder verzekering of met kapotte verlichting rijden is bekeurd. Bij de controle hebben we ook een wietdealer opgepakt. Hij had behalve een grote hoeveelheid softdrugs ook harddrugs bij zich had.

Bij eerdere controles is een aantal bestuurders van dure auto’s met buitenlandse kentekens aangehouden. Zij moesten alsnog belasting betalen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14545