Datum plaatsing: 19 november 2019

Stadsklooster San Damiano opent de deuren voor jonge mensen


Stadsklooster San Damiano opent de deuren voor jonge mensen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op dinsdagavond 26 en donderdagavond 28 november opent Stadsklooster San Damiano de deuren voor jonge mensen van 18 t/m 40 jaar. Deze inloopavonden zijn bedoeld voor wie behoefte heeft aan bezinning, verdieping en/of ontmoeting met leeftijdsgenoten óf gewoon nieuwsgierig is naar het Stadsklooster.

Sinds 2018 is er in Den Bosch een Stadsklooster gevestigd. Stadsklooster San Damiano is een in Nederland unieke samenwerking van de verschillende orden binnen de Franciscaanse familie. In het klooster wonen mannen (franciscanen en kapucijnen), vrouwen (clarissen) en een echtpaar (leden van de derde orde). De Franciscaanse Beweging, een vereniging die het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi op een laagdrempelige manier in de samenleving uitdraagt, is in hetzelfde pand gehuisvest. Daarmee is Stadsklooster San Damiano een uniek franciscaans centrum.

De huidige periode staat in het teken van opbouwwerk. Daarom onderzoekt het Stadsklooster hoe ze voor de mensen van Den Bosch van betekenis kan zijn. We horen vaak dat jonge mensen behoefte hebben aan momenten om aan de drukte en stress van alle dag en sociale media te ontsnappen. Maar is dat echt waar? En als daar geen nood aan is, waaraan dan wel?

Stadsklooster San Damiano en de Franciscaanse Beweging horen graag welke behoefte er leeft. En dit kun je met ons delen op:
Dinsdag 26 november van 19.30 t/m 21.00 uur
Donderdag 28 november van 20.30 t/m 22.00 uur

Franciscaanse Beweging
Stadsklooster San Damiano
Van der Does de Willeboissingel 11
5211 CA ’s-Hertogenbosch
Tel: 073-6131340
E-mail: info@franciscaansebeweging.nl
Web: www.franciscaansebeweging.nl

Op de avonden is er een knapperend vuurtje en koffie/thee/warme chocolademelk of een andere versnapering. Wie benieuwd is of gewoon eens rond wil kijken in het Stadsklooster is welkom.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29748