Datum plaatsing: 13 november 2019

Werkzoekenden ontdekken (verborgen) talent!Regio (Oss): Op 27 november organiseert het WSP Noordoost-Brabant, voor het tweede jaar op rij, het Talent Event in Oss. Vorig jaar ontvingen wij zo’n 200 bezoekers op het Talent Event. Dit jaar willen we dat succes gaan evenaren! Tot nu toe hebben zo’n 150 werkzoekenden zich aangemeld, Bijna dubbel zoveel als vorig jaar rond deze tijd. Het Talent Event staat volledig in het teken van ontdekken: werkzoekenden worden geholpen bij het bepalen welk werk ze leuk vinden en welk werk goed bij hen past. Maar ook, wat maakt hen uniek en waar liggen hun talenten? Sluit de kennis en ervaring van de werkzoekende niet meer aan op de huidige arbeidsmarkt of wil iemand zich in een andere werkrichting ontwikkelen? Dan horen zij hier meer over de branches waar men nieuw talent goed kan gebruiken of over leerwerktrajecten die te volgen zijn in horeca, logistiek, productie, metaal, installatietechniek, groen, facilitair of zorg.

Voor allerlei branches worden challenges georganiseerd: zo krijgen bezoekers de kans om iemand te fouilleren, een (mini)vrachtwagen door een parcours te leiden of hun groene vingers te testen.

Nieuwe kansen
Tijdens het Talent Event komen vraag en aanbod samen. Werkgevers uit verschillende branches presenteren zich met een challenge. Werkzoekenden kunnen in gesprek gaan met de werkgevers. Over vacatures of leerwerktrajecten die goed zouden passen bijvoorbeeld. Een andere werkrichting kan weleens een mooie, nieuwe kans betekenen namelijk!

Speciaal tijdens Talent Event: werkzoekenden kunnen zich aanmelden om gratis een persoonlijke video te laten opnemen van zichzelf (ter waarde van € 250,-) die ze heel handig bij sollicitaties kunnen inzetten. Een werkgever heeft zo direct een goed beeld van een kandidaat! Daarnaast komen deze video’s terug opwww.talentuitnoordoostbrabant.nl Op deze site kunnen werkgevers (kosteloos) op zoek naar kandidaten voor hun vacatures. Dankzij de videopresentaties krijgen zij meteen beeld en geluid bij een kandidaat. En beeld zegt nou eenmaal meer dan 1000 woorden.

Ook zijn er drie workshops die werkzoekenden kunnen bezoeken: De workshop ‘Onderscheid jezelf bij het solliciteren met een videoprofiel’ waarin de werkzoekenden alles te weten komen over het solliciteren met een videoprofiel en de voordelen van Talent uit Noordoost-Brabant. De workshop ‘Een leven lang ontwikkelen’ waarin werkzoekenden achter het belang van continu ontwikkelen komen en de mogelijkheden die het WSP Noordoost-Brabant hierin biedt. En de workshop ‘Anders kijken naar de banen van morgen’ waarin werkzoekenden meegenomen worden in recente ontwikkelingen, wat deze betekenen voor de banen van morgen en wat een werkzoekende hier zelf mee kan.

Ook werkzoekenden die geen oppas hebben zijn die dag gewoon welkom, mét de kinderen. Terwijl de ouder zich rustig oriënteert, gesprekken voert of ideeën opdoet, vermaken de kinderen zich met het springkussen, popcorn en ranja. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om langs te komen en zich op nieuwe mogelijkheden in de arbeidsmarkt te oriënteren.

Deelname aan het Talent Event is gratis. Werkzoekenden kunnen zich aanmelden via wspnob.nl/talent-event. Iedereen is van harte welkom op 27 november van 11:30 tot 15:30 uur op de Industrielaan 63 in Oss (gebouw van IBN).

Het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSP NOB) is de schakel tussen werkgevers en werknemers. Wij ondersteunen werkgevers kosteloos bij hun zoektocht naar goed personeel. Het WSP Noordoost-Brabant levert kandidaten aan, ondersteunt bij het praktisch opleiden en draagt zo bij aan een duurzame oplossing voor het personeelstekort. De kandidaten zijn gemotiveerd en worden, indien nodig, begeleid door een jobcoach vanuit het WSP. De accountmanagers van het WSP Noordoost-Brabant adviseren en informeren de werkgevers over sociaal ondernemen en over voor hen relevante subsidies en regelingen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17313