Datum plaatsing: 11 december 2019 - Laatst gewijzigd: 09-12-2019 15:43:30

Maliskamp krijgt eigen magazine


Maliskamp krijgt eigen magazine


Maliskamp ('s Hertogenbosch): Een groep betrokken bewoners en voormalige bewoners van Maliskamp, gesteund door de redactie van het heemkundeblad Rosmalla, is al maanden bezig met het produceren van een eenmalige uitgave over en voor Maliskamp. Het uitgangspunt van het blad zijn de informatieborden, die op een twaalftal plekken in het dorp te vinden zijn. Op de historische informatie die op de borden staat, wordt verder ingegaan in een aantal, zeer lezenswaardige, artikelen over diverse aspecten van Maliskamp.

De onderwerpen zijn voor ‘elck wat wils’: zoals naamgeving, de architectonische achtergrond van de Bernadettekerk, landschap en archeologie, de meest markante inwoner die Maliskamp heeft gekend –Peer Smulders- en een historische wandeling door oud-Maliskamp die iedereen zelf kan maken. Prachtige foto’s van voormalig landgoed Eikenburg, van de vele bos- en heidegebieden die Maliskamp rijk was en is, en van de natuurgebieden buiten het dorp, waarbij in het bijzonder de Groote en Kleine Wetering genoemd mogen worden.

In het boekwerk zult u prachtig historisch kaartmateriaal aantreffen waarop goed te zien is hoe Maliskamp is ontstaan en gegroeid. Daarvoor hebben de samenstellers veel hulp gekregen van externe deskundigen. Niet een uitgave om in de boekenkast te laten verdwijnen, maar om als Maliskamper te laten zien dat u trots bent op uw woonomgeving en haar inwoners. Ook voor oud-bewoners is deze full color-uitgave een must, met soms weemoedige, soms schrijnende herinneringen aan een Brabantse samenleving die voorgoed verdwenen is, maar door dit magazine voor de eeuwigheid is vastgelegd. En wellicht leert u er zelf ook van, omdat talloze wetenswaardigheden genoemd worden, die niet zo bekend zijn! De uitgave verschijnt naar verwachting rond de feestdagen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28152