Datum plaatsing: 15 november 2019 - Laatst gewijzigd: 14-11-2019 10:02:44

College wil tijdelijke Kaaihal mogelijk maken


College wil tijdelijke Kaaihal mogelijk maken


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De afgelopen periode hebben we bekeken hoe we de tijdelijke Kaaihal op de Tramkade mogelijk kunnen maken. Het idee voor deze hal komt van de Stichting Alles voor de Kunst. De tijdelijke Kaaihal past niet helemaal in het bestemmingsplan. Daarom is er een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan nodig. We willen nu de stappen gaan zetten die daarvoor nodig zijn. Dat doen we in overleg met de stichting.

Wethouder Mike van der Geld: “De tijdelijke Kaaihal kan zeker iets toevoegen aan het culturele aanbod en in het gebied in en rond de Tramkade. Daarom zijn we er in de basis ook enthousiast over. We hebben daarbij ook goed te kijken naar verschillende praktische zaken. Die hebben we nu goed met elkaar in beeld en afgesproken. Wij als gemeente pakken onze rol en de Stichting ook.”

Rekening met ontwikkeling gebied
De tijdelijke Kaaihal is gepland in een gebied waar we volop mee aan de slag gaan. Dat gebied noemen we voorlopig de Bossche Stadsdelta. De Stichting geeft aan dat ze tenminste 10 jaar tijd nodig heeft om de te maken investeringen terug te verdienen. Dat kruist met de planning van die van de stadsdelta.

Er komt daarom een mogelijkheid dat de tijdelijke Kaaihal langer dan 2025 mag blijven. Dat kan alleen wanneer het de ontwikkeling van de Stadsdelta niet in de weg staat. Een mogelijke verlenging is telkens voor een bepaalde periode. Het is niet zo dat het daarmee ook een uitgemaakte zaak is dat de tijdelijke Kaaihal ook de definitieve vorm wordt voor een eventuele culturele accommodatie in het gebied.

Flexibel aanbod, ook voor jongeren
De tijdelijke Kaaihal wordt zo dat er heel verschillende activiteiten kunnen komen. Zo ontstaat er een sfeer en inrichting die bij de activiteit past. In het aanbod is ruimte voor experiment. Met tijdelijke aanbodvormen kunnen ook jongeren bereikt worden. De Stichting Alles voor de Kunst gaat niet zelf het programma maken. De hal biedt zij aan voor (culturele) plannen van anderen.

Stichting Alles voor de Kunst
Het plan voor de tijdelijke Kaaihal komt van de Stichting Alles voor de Kunst. Die zorgt voor het geld dat nodig is. Ook de risico’s zijn voor de stichting.

Het college is positief over dit particuliere plan en wil dan ook graag helpen het mogelijk te maken. Het college is van plan om bij te dragen door de grond “om niet” ter beschikking te stellen. Ook mag de stichting vijf jaar lang de parkeerinkomsten innen en zal de gemeente de huidige inkomsten van de Kaaihal niet doorberekenen.

Er zijn natuurlijk meer belanghebbenden. Denk dan aan de organisatoren van evenementen, omwonenden en andere gebruikers op de Tramkade. Het is een rol voor de stichting om hen hierover te informeren en gesprekken te voeren.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14915