Datum plaatsing: 14 november 2019

40 woonzorgappartementen op plek ’t Ven


40 woonzorgappartementen op plek ’t Ven


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Vroeger stond aan de Seringenstraat in Rosmalen basisschool ’t Ven. Nu deze verhuisd is, is voor deze plek een nieuwe bestemming gekomen. Op deze grond, die eigendom van gemeente ’s-Hertogenbosch is, gaan 40 woonzorgappartementen gebouwd worden. Dit gaat de gemeente doen in samenwerking met Annenborch en KdV Architecten. Woningcorporatie Joost (voormalige Kleine Meierij) zal de bouw op zich gaan nemen.

Door Simone Heijmans

30 oktober jl. vond een informatiebijeenkomst plaats waar de omwonenden van de Seringenstraat op de hoogte werden gesteld van de plannen. Hierbij werden de eerste schetsen getoond en mochten de bewoners suggesties aandragen.

De appartementen voorzien in een duidelijke behoefte; er zijn steeds meer senioren die graag in de wijk willen blijven wonen. Dat wordt ook wel geclusterd wonen genoemd. Zo kunnen ouderen samen activiteiten blijven doen, en voorkomt het eenzaamheid. In de appartementen zullen de ouderen wel zelfstandig gaan wonen, gecombineerd met thuiszorg. Er zal ook alarmering komen, zodat het nodig mocht zijn, ouderen daar gebruik van kunnen maken.

Het appartementencomplex zal 3 woonlagen krijgen, uit 2 types appartementen bestaan, van circa 55m2 en 65m2 groot, en zullen 2 slaapkamers krijgen. In het huidige ontwerp is ook een gemeenschappelijke woonkamer ingetekend die multifunctioneel te gebruiken is. Die moet ook meteen de hoofdentree zijn, en zal op de hoek van de Kamperfoeliestraat en Raadhuisstraat komen. En de appartementen op de begrane grond zullen eigen tuintjes krijgen. In het ontwerp moet ook rekening gehouden worden met de al bestaande bomen. Deze mogen zo min mogelijk weggehaald worden. Er zal geen ondergrondse parkeerkelder komen, dat past financieel niet. Wel zullen er zo’n 35 parkeerplaatsen gerealiseerd worden.

De verwachting is dat een groot deel van 2020 besteed zal worden aan het bestemmingsplanprocedure. Daarna zal er gestart worden met de bouw.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29781