Datum plaatsing: 18 maart 2020

Lezing Linie 1629 Bij Heemkundekring RosmalenRosmalen ('s Hertogenbosch): Heemkundekring Rosmalen verzorgt op dinsdag 18 april een lezing over Linie 1629 door Rob de Vrind met de titel: Het legendarisch beleg van ’s-Hertogenbosch in 1629 en in het heden.

In mei 2013 gaf Rob de Vrind voor deze vereniging al een presentatie over Linie 1629. Sindsdien is er nog meer onderzoek gedaan, onder andere richting Rosmalen. Door de jaren heen is er ook weer meer duidelijk geworden en hebben er bepaalde ontwikkelingen plaatsgevonden.

’s-Hertogenbosch werd de Moerasdraak genoemd. Men kon de omgeving onder water zetten zodat de stad in een wijde zee kwam te liggen. Ondoordringbaar voor kanonnen en legers en onmogelijk om er loopgraven aan te leggen. Vandaar dat Frederik Hendrik met meer dan 30.000 man de spade in de handen nam en 65 kilometer dijk aanlegde, rivieren afdamde en met rosmolens het water wist weg te pompen. Het lukte hem uiteindelijk de stad te veroveren hetgeen hem beroemd maakte bij alle vorsten en volkeren. Hoe het er toen uit zag, wat zich toen heeft afgespeeld en hoe de Stichting de Groene Vesting de linie weer beleefbaar wil maken, is te horen op de lezing met mooie beelden en animaties.

De lezing vindt plaats op dinsdag 18 april om 19.30 uur in de Heemkamer in Perron-3. De entree bedraagt € 4,- p/p. (leden van Heemkundekring Rosmalen betalen € 2,-)

Bij de entreeprijs is een kopje koffie/thee inbegrepen. De Heemkamer is open vanaf 19.15 uur. Aanmelden via email wilmaheem@gmail.com of op 06-21456545.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.31772