Datum plaatsing: 15 november 2019 - Laatst gewijzigd: 15-11-2019 11:41:23

Politie stopt met langdurige snelheidscontroles


Politie stopt met langdurige snelheidscontroles


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): De politie laat weten dat ze stoppen met langdurige snelheidscontroles. Dat betekent dat ze niet meer 2 uur op dezelfde plek gaan staan, maar kortere controles gaan houden op verschillende plekken op wisselende tijdstippen. De reden hiervoor is dat de langdurige controles op sociale media terechtkomen en dat mensen elkaar daardoor snel op de hoogte brengen waar een controle is.

De politie heeft de afgelopen tijd dit al toegepast in meerdere straten in Den Bosch; Sint Josephstraat, Hinthamerstraat, Zuid-Willemsvaart, Stationsweg en Rijnstraat. In de Hinthamerstraat en Sint Josephstraat wordt een 30 km zone gehanteerd. De hoogstgemeten snelheid wat daar gemeten was, was maar liefst 76 kilometer per uur.

Burgemeester Mikkers liet eerder deze week al weten dat de gemeente hufterig rijgedrag aan gaat pakken. Bewoners van de binnenstad hebben al vaker melding gemaakt over auto’s die veel te hard rijden. Door de kortere snelheidscontroles uit te voeren op verschillende tijdstippen en plekken, hoopt de gemeente dat dit een afschrikkend effect gaat hebben.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.22272