Datum plaatsing: 15 november 2019 - Laatst gewijzigd: 15-11-2019 12:01:05

Ziekenhuis Bernhoven op halve kracht tijdens actiedag


Ziekenhuis Bernhoven op halve kracht tijdens actiedag


Uden (Regionaal): Woensdag 20 november vindt de landelijke actiedag plaats, waar Bernhoven ook aan meedoet. Op deze dag wordt in het ziekenhuis aangepaste diensten gedraaid in de kliniek, op de operatiekamers, bij de afdeling radiologie (locatie Uden en Oss) en bij de verbandkamer en lichttherapie van dermatologie (locatie Uden en Oss).
Zo’n 80 patiënten die op deze dag op 1 van deze afdelingen een afspraak hadden, zijn gebeld voor een nieuwe afspraak. De overige patiënten kunnen wel komen, want een belangrijk deel van het ziekenhuis is wel gewoon geopend.

Het ziekenhuis benadrukt dat de patiëntveiligheid centraal staat. Zo zijn medisch specialisten gewoon aan het werk, zijn de poliklinieken en de prikposten geopend, en kun je ook gewoon terecht bij spoedzorg. Er zijn allerlei activiteiten in de publiekshal en er zijn actievoerders die voorlichting geven. Bernhoven hoopt op begrip van patiënten en probeert overlast zoveel mogelijk te beperken.

De acties op Bernhoven is in goed overleg overeengekomen tussen de directie van het ziekenhuis en het actiecomité.
De directie geeft daarnaast aan achter het bod te staan dat de werkgeversorganisatie heeft gedaan in de onderhandelingen over een nieuw CAO. De vakbonden in de verpleging schatten dat er op 20 november zo'n 100.000 verpleegkundigen aan de acties gaan meedoen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30402