Datum plaatsing: 15 november 2019

Bewoners op Dierenbos mogen blijven


Bewoners op Dierenbos mogen blijven


Vinkel ('s Hertogenbosch): De opluchting onder de bewoners is groot: dinsdag 12 november kregen de bewoners te horen dat ze er mogen blijven wonen. Zo’n 200 bewoners wonen in chalets, stacaravans en huisjes op het recreatiepark. De gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch stemde in met gedoogbeschikkingen voor mensen die vóór 1 januari bij het Dierenbos en in de gemeentelijke basisadministratie staan ingeschreven.

Door Simone Heijmans

Veel bewoners hebben nachten wakker gelegen van de brief van de gemeente waarin stond dat de mensen er na 1 januari 2020 niet meer mochten wonen. De meeste inwoners hebben niet zo makkelijk woonruimte dus dat baarde veel onrust onder de bewoners. In de gemeente zijn er vrijwel geen huizen waardoor mensen snel op Vinkeloord terechtkomen.
De gemeente had het gedoogbeleid overgenomen van de toenmalige gemeente Maasdonk, die oogluikend toeliet dat er mensen permanent woonden.

De meeste mensen die op het park wonen kennen elkaar. Dat zorgt voor onderling sociale controle wat voor veiligheid, zorgt. Uit gemeentelijke rapporten scoren de bewoners dan ook een 8,9 op veiligheid.

De belangengroep Jaargasten Vinkeloord/Dierenbos wil nog wel een ‘generaal pardon’ voor bewoners die zich niet vóór 1 januari 2019 persoonlijk heeft ingeschreven in het basisregistratiesysteem van de gemeente. Het zou gaan om zo’n 10 à 15 huishoudens, die ergens anders ingeschreven staan of op naam van iemand anders. Zij woonden vóór 1 januari 2019 al op het park, maar dachten dat inschrijven illegaal was.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30005