Datum plaatsing: 19 november 2019

Brabantse gezelligheid bij start bouw Parktuinen


Brabantse gezelligheid bij start bouw Parktuinen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Bij Brasserie Pastis in Rosmalen op 14 november ontving gastvrouw Bettie, één van de hilarische typetjes van cabaretière Christel de Laat, alle toekomstige bewoners van de nieuwe woningen die gebouwd worden in Parktuinen. En niet alleen hen, ook al het bij de bouw betrokken ‘kakvolk’ werd op ludieke wijze welkom geheten. De bewoners tekenden hun ‘bouwcontract’ in aanwezigheid van wethouder Roy Geers en directeur Marc Hoedemakers van Hoedemakers bouw en ontwikkeling, maakten kennis met elkaar en er werd getoost op een goed bouwproces en een mooie toekomst in Parktuinen.

Een fijne plek om te wonen
De nieuwe woningen maken onderdeel uit van de wijk Parktuinen – De Lanen in de Groote Wielen in Rosmalen. Een gevarieerde wijk met veel diversiteit in woningontwerpen die samen een prachtige eenheid vormen. “Een populaire wijk ook om in te wonen”, aldus Marc Hoedemakers. “We vieren op dit moment de start bouw van de vierde fase in Parktuinen en de vijfde fase is alweer in ontwikkeling.”

Eerste gasloze koopwoningen
Parktuinen ligt voorop als het gaat over energiezuinigheid. Hoedemakers vertelt: “Wat deze vierde fase uniek maakt, is dat dit de eerste projectmatig gebouwde woonwijk in ’s Hertogenbosch is die volledig gasloos wordt uitgevoerd. De toekomstige bewoners die vandaag aanwezig zijn, hebben die stap gezet. Zij zijn straks eigenaar van een woning die voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van energiezuinigheid.”

Kennismaking met de buren
Het is bij Hoedemakers een goede traditie om een feestje te maken van het moment waarop er gestart wordt met de bouw. Buren ontmoeten elkaar daar vaak voor het eerst. “Een fijne start van een nieuwe wooncarrière wordt niet alleen bepaald door een mooi huis maar ook door een fijne woonomgeving”, vertelt Lenny Schel van Hoedemakers bouw en ontwikkeling. “Daar leveren wij graag een bijdrage aan door mensen bij elkaar te brengen. En de stemming hier vandaag doet vermoeden dat dit helemaal goedkomt.” Het ondertekende bouwcontract krijgt een mooie plek op de bouwplaats, waar toekomstig bewoners regelmatig te vinden zijn op de kijkdagen die worden georganiseerd door Hoedemakers. In de zomer van 2020 kunnen de eerste bewoners naar verwachting hun intrek nemen.
www.parktuinen.nu
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17267