Datum plaatsing: 19 november 2019

Open Dag Heemschuur


Open Dag Heemschuur


Heesch (Bernheze): Aanstaande zondag 24 november 2019 opent de Heemschuur in Heesch weer haar deuren voor het publiek van 13.00 tot 17.00 uur.

Algemeen
De Heemschuur is het verenigingsgebouw van Heemkundekring ‘De Elf Rotten’ in Heesch.

Wat is er te zien?
Op de eerste verdieping het museum, met een prachtige collectie landbouwwerktuigen, ambachtelijke gebruiksvoorwerpen, zoals van een rietdekker, een imker en een schoenmaker, een schooltje, een winkeltje en spullen van de dorpsdokter.
Op de begane grond is een mooie poffer- en mutsencollectie te bewonderen, er zijn archeologische vondsten en in de lees- en studiezaal kunnen bezoekers gebruik maken van de bibliotheek en de zeer uitgebreide fotocollectie raadplegen. Uiteraard zijn ook de uitgaven van de heemkundekring te koop. Rond de Heemschuur kan de prachtige tuin bekeken worden objecten te bewonderen, zoals een originele manege of rosmolen.
De mogelijkheid bestaat een kopje koffie of thee te nuttigen.

Openstelling
De Heemschuur is iedere laatste zondag van de maand opengesteld voor publiek. In juli, augustus en december is de Heemschuur gesloten. De openingstijden zijn: 13.00 - 17.00 uur. Het adres van de Heemschuur is: Schoonstraat 35 in Heesch.

Buiten de vaste openingstijden zijn tegen betaling groepsbezoeken mogelijk. Meer informatie:
www.de-elf-rotten.nl, tel.: 06-10463762, e-mail: secretariaat@de-elf-rotten.nl
De Heemschuur is in 2019 geopend op:
- zondag 24 novemberUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30315