Datum plaatsing: 20 november 2019

Kindcentrum Wittering.nl maakt haar schoolplein groen


Kindcentrum Wittering.nl maakt haar schoolplein groen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Stukje bij beetje verandert de stenen vlakte van weleer in een natuurgeoriënteerde ‘Struintuin’: een plek waar kinderen heerlijk kunnen spelen, ontdekken en leren. Provincie Noord-Brabant en gemeente ’s-Hertogenbosch doen hun best om scholen te bewegen hun schoolplein te ‘vergroenen’. En Wittering.nl doet daar graag aan mee! Een natuurlijke en uitdagende buitenruimte is een belangrijk element in de onderwijsvisie van Wittering.nl.

Met hulp van Marleen van Tilburg, gespecialiseerd ontwerpster van betekenisvolle en natuurlijke (speel)tuinen, en duurzaam hoveniersbedrijf Soontiens/Giel van der Palen, heeft Wittering.nl het ontwerp gemaakt voor een omgeving waarin natuurbeleving, ontspanning, spelen en natuureducatie centraal staan. Veel is er al gerealiseerd. Een groot deel van de stenen tegels is inmiddels vervangen door natuurlijke ondergrond, zoals houtsnippers of zand. Het glijbaantje voor de allerkleinsten ligt tegen een met struiken overgroeid zandheuveltje. Eén zijde van het school plein wordt in beslag genomen door de uitgebreide schooltuin, die helemaal wordt onderhouden door de kinderen, het onderwijsteam en enkele betrokken ouders.

Maar er moet ook nog veel gebeuren. Op de planning staan nog: een grote bloemenbank, een mozaïekslang, een begroeide overkapping, een kruidenspiraal, een moeras en een droge plantentuin. Voor die laatste loodjes is geld nodig. Wittering.nl is druk bezig om dit budget op allerlei manieren bij elkaar te krijgen. De provincie Noord-Brabant heeft al een substantieel bedrag aan subsidie verstrekt. De school is een crowdfunding gestart op www.crowdfundingvoornatuur.nl (activiteit: ‘Struintuin 2.0’). Lokale Rosmalense ondernemers gaan benaderd worden om hun naam aan de Struintuin te verbinden. En, niet te vergeten: de leerlingen zelf hebben allerlei acties bedacht om geld te verdienen voor ‘hun’ groene schoolplein.

Op dinsdag 12 november jl. is de inzameling officieel van start gegaan. De komende weken is er iedere dag tot de kerstvakantie, bij aanvang om 8.30u en uitgaan van school om 14:00u, iemand aanwezig om iedereen die belangstelling heeft, te informeren en de mogelijkheid te bieden om een steentje bij te dragen.

Voor meer informatie:
https://www.wittering.nl/onderwijs/unit-2/19167/crowdfunding-struintuin-2-0
Karin van Zutphen, directeur Wittering.nl:
Karin.vanZutphen@signumonderwijs.nl
073-8507750

Marjan Smeulders, buitenruimtecommissie oudervereniging Wittering.nl: marjansmeulders@icloud.com
06-13853208Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28978