Datum plaatsing: 22 november 2019 - Laatst gewijzigd: 19-11-2019 15:51:48

Symposium Morele Dilemma’s


Symposium Morele Dilemma’s


Veghel (Meierijstad): Gemeente Meierijstad organiseert een symposium over morele dilemma’s. Dit symposium vindt plaats op woensdag 27 november van 13.30 tot 17.00 uur in theater De Blauwe Kei, CHV Noordkade in Veghel.

Het symposium gaat over morele dilemma’s waar bestuurders uit verschillende sectoren soms voor staan. Is dan de persoonlijkheid of levenservaring van de bestuurder van invloed op het te nemen besluit? Hoe gaat men om met tijdsdruk of de publieke opinie? En vooral: hoe vóelt die verantwoordelijkheid? Daar waar maar zelden het gesprek over gaat: dát staat in dit symposium centraal.

Het idee voor dit symposium is ontstaan op 4 mei van dit jaar tijdens Dodenherdenking door de burgemeester van Meierijstad, Kees van Rooij. Tijdens de 2e Wereldoorlog, gingen de burgemeesters van Erp en van Veghel verschillend om met opdrachten van de Duitse bezetters. Bij de herdenking werd een toneelstuk opgevoerd, ‘Burgemeesters in Oorlogstijd’, waarin die keuzes aan bod kwamen, zonder het zwart-wit te maken. Aan het einde van het toneelstuk werd de conclusie getrokken dat burgemeesters het nu gemakkelijker hebben. Maar morele dilemma’s zijn er ook nu. "Soms moet je als burgemeester een afweging maken tussen twee kwaden, en kan een beslissing schuren met je rechtvaardigheidsgevoel", aldus burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad. Met dit symposium wil Kees van Rooij morele dilemma’s bespreekbaar maken.

Meer informatie en aanmelden voor het symposium: https://www.meierijstad.nl/home/symposium_43193?pk_campaign=Redirects&pk_kwd=symposiumUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14969