Datum plaatsing: 19 november 2019 - Laatst gewijzigd: 19-11-2019 15:52:26

Voor inwoners met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, die graag aan het werk willen.


Voor inwoners met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, die graag aan het werk willen.


Regio (Meierijstad): Bij ROC de Leijgraaf is samen met gemeente Meierijstad het startsein gegeven voor het traject voor inwoners met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, die graag aan het werk willen. Het zogenoemde Kweekvijvers-project. De Kweekvijvers zijn onderdeel van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSP) en is een regionaal initiatief. Binnen de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant helpt het WSP Noordoost-Brabant werkgevers bij hun zoektocht naar goed personeel.

Kandidaten
Ruim 20 mensen met een uitkering van verschillende gemeenten in Noordoost Brabant zijn aanwezig om te leren over beroepen in de Zorg en in Dienstverlening. Door kandidaten te laten werken leren ze het vak! Een opleiding van 3 dagen naar school en 2 dagen werken bij een zorginstelling. De kandidaten krijgen persoonlijke begeleiding en het streven is dat ze uiteindelijk instromen in een betaalde leerwerkplek.

Zorg
Wethouder Werk, jeugd en cultuur, Menno Roozendaal: "In de zorg is behoefte aan extra handen. Tegelijkertijd zijn er mensen op zoek naar een stageplek of naar een werkervaringsplaats. Met het project Kweekvijvers proberen we die twee bij elkaar te brengen. Onze ervaringen in andere sectoren zijn positief, dus waarom zou het in de zorg niet lukken?" Kweekvijvers is voortdurend op zoek naar bedrijven die stageplekken aan kunnen bieden. Ook in de richting van de Logistiek, Elektro, Installatietechniek, Schoonmaak, Vrachtautochauffeur en Personenvervoer heeft Kweekvijvers al goede resultaten behaald.

Contact
Heeft u vragen over deze Kweekvijvers, heeft u stageplaatsen voor kandidaten of wilt u weten of een van deze Kweekvijvers mogelijk geschikt is voor één van uw kandidaten? Neem dan contact op met Pieter-Bas Mombers Project medewerker Kweekvijvers op 06 - 25 71 78 64 of via de email: pmombers@meierijstad.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15464