Datum plaatsing: 20 november 2019

Landelijke actiedag JBZ en Bernhoven


Landelijke actiedag JBZ en Bernhoven


Regio (Regionaal): Vandaag doen de ziekenhuizen uit de regio mee aan de landelijke actiedag voor een betere ziekenhuis-cao.
Van het JBZ staken medewerkers van 10 afdelingen en in Bernhoven worden 'zondagsdiensten' gedraaid. Dat houdt in dat er minder mensen aan het werk zijn en er geen patiënten zullen worden opgenomen. Spoedgevallen kunnen wel gewoon bij de ziekenhuizen terecht.
Patiënten die vandaag een afspraak hadden staan die niet door kunnen gaan, zijn gebeld en met hen is een nieuwe afspraak gemaakt. Patiënten die niet gebeld zijn maar vandaag wel een afspraak hebben, kunnen dus gewoon terecht in de ziekenhuizen.

Medewerkers van het JBZ geven vandaag de hele dag voorlichting en workshops in de centrale hal van het ziekenhuis. Ook zal er een speciaal voor in het leven geroepen actielied te horen zijn. En voor de lekkere trek worden cake en snoep uitgedeeld.

De ziekenhuizen hebben ervoor gekozen om niet alles stil te leggen, omdat de zorg 24 uur per dag doorgaat. Daarom kiezen ze voor patiëntvriendelijke acties, zodat de boodschap toch kan worden overgebracht.
Het Actiecomité van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft de acties besproken met de Raad van Bestuur. Veiligheid van patiënten en medewerkers staat voorop, zo valt te lezen op de site van het Bossche ziekenhuis.

Op de landelijke actiedag wordt aandacht gevraagd voor onder andere de toenemende werkdruk, het complexer worden van de zorg, het groeiend personeelstekort en een passende cao. Het is de eerste landelijke ziekenhuisstaking. 119 locaties doen eraan mee (83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken, 4 revalidatiecentra).Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28901