Datum plaatsing: 20 november 2019 - Laatst gewijzigd: 21-11-2019 14:49:30

Een gracht om het gemeentehuis in Oss


Een gracht om het gemeentehuis in Oss


Oss (Oss): Sinds afgelopen maandag zijn de werkzaamheden om het gemeentehuis begonnen. Er wordt een gracht gegraven, die gevuld wordt met beton en stalen pinnen, om een aanslag met een auto in de toekomst te voorkomen. Ook betonnen bloempotten worden geplaatst. De werkzaamheden duren ongeveer 5 weken en de klus zal zo’n €200.000 kosten. Het gemeentehuis blijft gewoon geopend. De bezoekers zullen weinig merken van de werkzaamheden.

Eind oktober werd al aangekondigd dat het stadhuis beveiligd zou gaan worden. Uit een veiligheidsscan kwam naar voren dat het gemeentehuis kwetsbaar is voor een aanslag met een auto. Aan de ene kant zit een grote trap, waardoor inrijden onmogelijk is, maar aan de Raadhuislaan zit alleen het spoor en het fietspad waardoor deze makkelijk te bereiken is voor een eventuele aanslagpleger. De gemeente benadrukt dat er geen concrete aanleiding is voor deze maatregelen, maar dat deze uit voorzorg genomen worden.
Het gemeentehuis werd ruim 10 jaar geleden heropend na een grote verbouwing, waarin toen vooral transparantie en openheid centraal stond, waardoor het gebouw uit veel glas bestaat. Er is toen niet stilgestaan bij de veiligheid.
Zo is er veel veranderd de afgelopen jaren, en is er ook steeds meer agressie tegen ambtenaren.

De stalen pinnen zullen verscholen worden in een haag van zo’n 80 cm hoog. En de betonnen bloempotten zien er hetzelfde uit als die je bij een tuincentrum vindt. Zo ziet niemand op het eerste oog dat het gemeentehuis extra beveiligd is. De werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, duren tot aan de kerstdagen.


Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

overheid nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13755