Datum plaatsing: 26 november 2019

Steun voor starters in toerisme en recreatie


Steun voor starters in toerisme en recreatie


Regio (Meierijstad): Met het project ‘Mijn idee, Goed idee!’ worden startende en bestaande ondernemers gedurende 5 avonden geholpen om hun plannen concreet te maken. Het project is een initiatief van Startersnetwerk Meierijstad, Platform Gastvrij Meierijstad en gemeente Meierijstad.

Verdubbeling recreatieve bestedingen
Tijdens een drukbezochte Ontmoetingsdag van Platform Gastvrij Meierijstad met zo’n 70 ondernemers in Schijndel heeft Wethouder Coby van der Pas het project gelanceerd: ‘Meierijstad heeft de ambitie uitgesproken om in 5 jaar tot een verdubbeling van de recreatieve bestedingen in onze gemeente te komen. Dit betekent een forse groei bij bestaande en startende ondernemers in deze sector. Daar willen we met dit project een impuls aan geven.’

Ideeën zijn er vaak genoeg: nieuwe producten of diensten, nieuwe markten, innovaties aansluitend op de trends, die voldoen aan de wensen en behoeften van gasten. Bestaande ondernemers en starters weten echter niet altijd goed welke keuzes ze moeten maken. Het project ‘Mijn idee, Goed idee!’ kan ze daarbij helpen.

Voor de sector recreatie en toerisme
Het project is bedoeld voor starters en bestaande ondernemers in de gemeente Meierijstad die een idee hebben voor een nieuw initiatief in de sector recreatie en toerisme. Gemikt wordt op maximaal 10 deelnemers (vol = vol).

Gedurende 5 workshops worden de deelnemers geïnformeerd over thema's van belang voor het zelf opstellen van het eigen bedrijfsplan. Thema’s zijn o.a. marketing, financiën en ruimtelijke mogelijkheden. De workshops vinden plaats op maandagavonden in de periode januari-mei 2020. Tijdens de slotbijeenkomst in mei wordt aan de deelnemer met het beste plan de Award 'Mijn idee Goed idee-Meierijstad' uitgereikt.

Coby van der Pas is blij dat het project kan rekenen op ondersteuning uit de sector zelf: ‘alle leden van het Platform Gastvrij Meierijstad hebben een bedrijfsbezoek en klankbordgesprek toegezegd. Daar kunnen deelnemers aan de workshops veel profijt van hebben.’

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich inschrijven tot en met 13 december 2019bij het Startersnetwerk: starters@pom.nl
Voor vragen kunnen belangstellenden terecht bij Erik van Nuland van de gemeente Meierijstad (telefoonnummer: 06 22 24 84 60 of e-mail: evannuland@meierijstad.nl). De kosten zijn € 75, - voor het gehele traject. Nog voor de Kerst vindt met alle inschrijvers een intakegesprek plaats om duidelijkheid te krijgen over het idee, de behoeftes en verwachtingen. Op deze manier kunnen de workshops zoveel mogelijk op maat worden gegeven.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16207