Datum plaatsing: 24 november 2019 - Laatst gewijzigd: 24-11-2019 00:40:47

Laatste karretje van de Bob gekocht door Roy Verstegen


Laatste karretje van de Bob gekocht door Roy Verstegen


Nuland ('s Hertogenbosch): Na 35 jaar kwam er een einde aan de Bobbaan in de Efteling, die in april 1985 voor het eerst open ging voor publiek. De baan werd in de volksmond ook wel Bob, Bobslee of Swisse Bob genoemd. Zowat alles belandde op de stort, op 1 bobslee na; die kocht Roy voor maar liefst €6500,-! Het karretje heeft nu een mooi plekje gekregen in zijn tuin.

Door Simone Heijmans

Het karretje werd na de sluiting van de Bobbaan aangeboden via Marktplaats. Dat was ook het enige karretje die het park te koop zette. Met de koop steunt Roy ook Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor zieke kinderen en hun ouders bij de Efteling. De opbrengst van het karretje gaat namelijk volledig naar Villa Pardoes.

Dat het geld naar een goed doel zou gaan, was ook voor Roy de belangrijkste reden. Hij had met personeel en onderaannemers afgesproken dit jaar geen kerstpakketten te doen, zodat ze dit geld konden besteden aan een goed doel. Toen hij las dat de Efteling 1 bobslee zou verkopen, is hij gaan bieden. En werd hij uiteindelijk de trotse eigenaar van het karretje. Nu is hij bezig om een après ski-hut in zijn tuin te bouwen. De bobslee past natuurlijk perfect in dat plaatje!
Roy heeft dan geen kerstpakket voor zijn personeel, maar heeft nog wel een verrassing voor hen.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28256