Datum plaatsing: 26 november 2019

Betaalbare appartementen op de plek van Osse parochie


Betaalbare appartementen op de plek van Osse parochie


Oss (Oss): Wat niet veel mensen weten, is dat midden in de stad van Oss een kapelanie staat. Deze werd ooit gebouwd voor de kapelaans van de Grote Kerk, maar is nauwelijks bewoond geweest. Nu zijn er plannen dit monumentale gebouw te verbouwen tot appartementenblok, waarvan de parochie de huisbaas wordt.

Door Simone Heijmans

De kapelanie had al lange tijd geen functie meer, en werd al lange tijd verhuurd als kantoor. Ook de bovenverdiepingen stonden al jaren leeg. Maar het parochiebestuur wil graag het kerkelijk ensemble in het hart van de stad bij elkaar houden, wat bestaat uit de Grote Kerk, het parochiecentrum aan de Koornstraat, de pastorie en de kapelanie aan de Begijnenstraat. En daarom werd niet besloten tot verkoop van de kapelanie, omdat de parochie graag zelf eigenaar blijft van het pand. In plaats van verkoop van het pand, wordt er gekozen om zelf een nieuwe invulling te geven aan het pand. De parochie is van plan in eigen beheer de kapelanie te gaan verbouwen tot 5 appartementen en deze gaan verhuren. Dat levert de parochie extra inkomsten op wat ze ook hard nodig hebben.

De appartementen zullen vooral geschikt zijn voor alleenstaanden of stelletjes zonder kinderen, omdat de woonoppervlakte niet groot zal zijn. Ook zal er geen lift in het pand komen. Op de begane grond zullen 2 appartementen gebouwd worden, op de eerste verdieping ook 2, en op de 2e verdieping het 5e appartementje.
De toekomstige bewoners zullen relatief lage huurprijzen krijgen, en daarom denkt de parochie dat er veel belangstelling zal zijn voor de appartementjes.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28852