Datum plaatsing: 25 november 2019

Streekderby SCG’18 – Schijndel eindigt doelpuntloos


Streekderby SCG’18 – Schijndel eindigt doelpuntloos


Gestel (Sint-Michielsgestel): Er werd door de supporters van beide clubs vooraf veel verwacht van de streekderby van SCG’18 tegen Schijndel. Helaas viel dat in de praktijk wat tegen en zo eindigde de wedstrijd zoals deze was begonnen: 0-0.

In de eerste helft waren de ploegen goed tegen elkaar opgewassen. Er waren voor beide doelen niet veel hachelijke momenten en, behoudens een paar corners, kregen zij geen echte kansen om de score te openen. Beide keepers maakten dan ook geen overuren en als er wel iets te doen was, grepen zij bekwaam in. Helaas voor de toeschouwers duurde dit tot aan de rust.

Na de rust werd het spelbeeld niet veel anders. Schijndel drong in de beginfase wel iets meer aan. Het leek in de 61e minuut ook op voorsprong te komen toen een harde kopbal bijna doel trof, maar SCG-keeper Joris Schellekens wist de bal over het doel te tikken. Aan de andere kant kreeg SCG’18 ook een kans, maar na een korte scrimmage kon niemand van de Gestelse club de treffer overhalen. Gaandeweg de wedstrijd leken beide teams wel genoegen te nemen met de gelijke stand. Beide teams toonden zeker veel inzet, maar het ontbrak deze middag aan afrondend vermogen. Na het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter was iedereen het erover eens dat dit een terechte uitslag was.

Komende zondag volgt de gemeentelijke derby in en tegen Den Dungen. De statistieken uit het verleden zijn zeker niet in het voordeel van de Gestelnaren, maar wellicht, kan SCG’18 daar komende zondag verandering in brengen.

Op de foto:
Bas de Langen (links) en Marc Groetelaers (rechts) maken samen een aanval van Schijndel onschadelijk.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13436