Datum plaatsing: 04 december 2019

Uniek in de regio: Yoga voor mensen met reumatische klachten


Uniek in de regio: Yoga voor mensen met reumatische klachten


Schijndel (Meierijstad): Reuma-Beweeggroep de Meierij start in januari 2020 naast het bewegen in warm water met Yoga voor mensen met reaumatische klachten.

Niet alle mensen met reumatische klachten vinden het bewegen in warm water een prettige activiteit. Maar, ze zouden wel graag iets willen oppakken wat bijdraagt aan hun welbevinden.
Yoga is een van de mogelijkheden waarvan mensen met reumatische klachten aangeven zich daar goed bij te voelen. Bij yoga doet u samen met andere deelnemers rustige oefeningen in verschillende houdingen. Dat kan op een stoel of op een matje. Het is afhankelijk van wat u prettig vindt. U leert gecontroleerde bewegingen aan die uw lichaam en uw gedachten rustiger maken. U krijgt ook ademhalingsoefeningen. Veel mensen met reuma ervaren door yoga een meer ontspannen gevoel. Deze activiteit wordt begeleid door een erkende Yoga-docent.

Reumabeweeggroep de Meierij heeft hiervoor contact gezocht met Zen Natuurlijk van Ella van der Aa. Ella heeft in het buitengebied aan de Pastoor van Vroonhovenstraat 6 in Schijndel (Wijbosch) een prachtige ruimte waar zij en haar collega diverse vormen van Yoga geven. In de gesprekken met Ella is nadrukkelijk gesproken over de mogelijkheden voor onze doelgroep, mensen met reumatische klachten. Wat wordt aangeboden is dus ook steeds speciaal afgestemd op uw mogelijkheden. Zover wij weten is in onze omgeving nergens een plek waar Yoga speciaal voor mensen met reumatische klachten in verenigingsverband wordt aangeboden. Dit is dan ook de redenen waarom Reuma-beweeggroep de Meierij dit wil oppakken.

De groep zal uit maximaal 7 deelnemers bestaan. Het hebben van reumatische klachten is voorwaarde voor deelneming. De lessen zijn op vrijdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur. In de schoolvakanties is er geen les. De definitieve data krijgen de deelnemers zo snel mogelijk na inschrijving.

De kosten bedragen € 135,- voor 12 lessen. Het is de bedoeling in totaal 36 tot 40 lessen per jaar aan te bieden. Daarnaast wordt €25,- per jaar basislidmaatschap in rekening gebracht. Hiervoor kunt u o.a. gratis thema-bijeenkomsten bijwonen en ontvangt u een nieuwsbrief.

Indien u interesse heeft om aan deze nieuwe beweegactiviteit deel te nemen kunt u ons dit laten weten via info@reumabeweeggroepdemeierij.nl
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14866