Datum plaatsing: 25 november 2019

Oss doet mee aan OrangeTheWorld


Oss doet mee aan OrangeTheWorld


Oss (Oss): Vandaag, 25 november, is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties voeren vanaf vandaag tot 10 december 2019 wereldwijd 16 dagen lang actie, ook in Nederland. Oss doet daaraan mee.

Twee kanten van het Osse gemeentehuis kleuren vanaf vandaag oranje. Het gaat om de voorkant, aan de Raadhuislaan en de zijkant, bij de fietsstraat. Eerder was al bekend dat ook de Pillenstrip bij het NS station aan de Gasstraat in Oss oranje kleurt. De actie duurt tot 10 december.

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans: ‘Oss heeft met de uitvinding van de pil een grote bijdrage geleverd aan het recht op zelfbeschikking van de vrouw. De pillenstrip bij het station is daar een symbool van. Helaas is er nog steeds sprake van fysiek en emotioneel geweld en intimidatie van vrouwen. Wij vragen aandacht voor dit geweld tegen vrouwen, dat helaas ook in Oss nog steeds voorkomt. Als Global Goals gemeente vragen we met het oranje licht bij de
pillenstrip en bij het gemeentehuis aandacht voor de last, die vele vrouwen vaak eenzaam dragen. Kijk rond in je omgeving, maak het bespreekbaar en zet de eerste stap om het te keren."Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27365