Datum plaatsing: 25 november 2019

Sera Vullers is Nederlands Kampioen Kyokushinkai


Sera Vullers is Nederlands Kampioen Kyokushinkai


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Het Kiyozumi Open Nederlands Jeugd Kampioenschap Kyokushinkai (Full Contact)Karate op 23 november in Middelharnis werd voor de Bossche Karate Dojo Tomoe op alle fronten een succes. Gezien de weging in alle vroegte ging het gezelschap al op vrijdagavond richting het eiland, Goeree-Overflakkee.

Stiekem alvast een blik werpen op de 3 al klaarliggende gloednieuwe tatami ‘s (wedstrijdmatten). In alle vroegte
richting de tot Dojo omgetoverde sporthal! Het toernooi begint met Kata, schijngevecht. In vaste vorm het laten zien van combinaties van standen, aanvallen en verdedigingen.

Alhoewel Josien van Riet pas 11 is, durfden we het toch aan om deze bloedserieuze jongedame mee te laten doen in de categorie meiden 12/13. In de 1e ronde was het om de plekken 3 en 4 in de finale een nek aan nek race. Op het nippertje plaatste Josien zich als 4e. En dan moet je in de finale als 1e op. Met alle power die ze in zich had zette ze een dijk van een kata neer! En dan mag je zomaar het podium op om die welverdiende beker op te halen voor je 3e plek!

Na Kata, is het tijd voor Kumite, het echte vechten, Full Contact! Natuurlijk met beschermers en onder strenge regels. Sera Vullers vecht in de categorie meisjes 14/15 tot 50 kilogram. Op papier een zware poule, met naast de Nederlandse ook Franse, Duitse en Israëlische meiden. Sera mag beginnen tegen de Israëlische dame, een
beetje groter en zwaarder, maar Sera Vullers weet haar technische vaardigheid goed te gebruiken, weg blijven draaien en puntjes blijven scoren. In de finale heeft ze het eigenlijk niet eens meer moeilijk, haar tegenstandster heeft duidelijk de mindere conditie. Kampioen!

Na bijna de hele dag wachten, en daar word je moe en zenuwachtig van, mag Chloe Roos (meisjes 12/13, min 45 kilo) als laatste de tatami op. Chloe is weer eens de lichtste in de loodzware poule, met bekende tegenstanders. Gegroeid als ze is, vecht ze een prima 1e partij, hard en technisch goed, de jury beslist echter voor haar
tegenstander. In de partij om de 3e plek vertrouwt Chloe op haar superconditie en geeft 1,5 minuut gas! Gewonnen!

Bij de prijsuitreiking nog een kers op de taart, Chloe wordt verkozen tot New Talent van het toernooi!!!
Sensei Jet is supertrots op deze Tomoe Toppers!Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15270