Datum plaatsing: 26 november 2019

Voorkom woninginbrakenRegio (Bernheze): De afgelopen tijd hebben er in onze gemeente helaas een aantal woninginbraken plaatsgevonden. Dit is bij zowel de gemeente als de politie onder de aandacht.

Het veilig maken en houden van onze gemeente doen we samen. U kunt een rol spelen bij het melden van verdachte situaties, Acute verdachte situaties kunt u altijd melden via 112. Voor minder spoedeisende gevallen bestaat er een aantal andere manieren om te melden:
- Het telefoonnummer van de politie voor niet-spoedeisende meldingen: 0900-8844
- Het e-mailadres van team Veiligheid van de gemeente Bernheze: veiligheid@bernheze.org
- De website van de gemeente Bernheze: www.bernheze.org (zoekterm: criminaliteit)
- Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bewonersbrief
Als er toch wordt ingebroken, stuurt de gemeente in samenwerking met de politie een brief naar adressen in de buurt van de inbraak. Dat doen we om u te waarschuwen dat er in uw directe omgeving een woninginbraak heeft plaatsgevonden. In de brief staan ook een aantal tips over wat u kunt doen om woninginbraak te voorkomen.
In deze brief staat de zin “Vaak komt een inbreker terug in de buurt waar deze heeft ingebroken, omdat de inbreker bekend is in de buurt en de vluchtwegen in de omgeving”. Deze zin staat daarin omdat het helaas de waarheid is. Bij één op de twaalf mensen die slachtoffer worden van een inbraak wordt op korte termijn opnieuw ingebroken. Wij willen u hier niet onnodig mee aan het schrikken maken, maar ons doel is om u in de brief te informeren over hoe u een nieuwe inbraak kunt voorkomen. Een woninginbraak heeft namelijk grote impact op het slachtoffer. Maak het inbrekers daarom niet te makkelijk.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14983