Datum plaatsing: 29 november 2019

Broodfonds: Solidariteit in een nieuw jasje


Broodfonds: Solidariteit in een nieuw jasje


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 535 groepen waar meer dan 24.000 ondernemers aan meedoen. Den Bosch krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 9 december.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Hoe het werkt
Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra één van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Broodfonds informatieavond Den Bosch
De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl

Tijdstip: maandag 9 december 2019 (19.00 uur inloop) start 19.30 uur / locatie: Seats to meet, Stationsplein 161, 5211 BP Den Bosch / entree: aanmelden vooraf via de website: https://www.broodfonds.nl/over_ons/contact?info=773
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17109