Datum plaatsing: 02 december 2019 - Laatst gewijzigd: 02-12-2019 00:12:52

Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch: 'Muziek en dementie'


Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch: 'Muziek en dementie'


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op maandag 9 december a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Muziek heeft invloed op gedrag en stemming. Hoe maak je gebruik van de kracht van muziek in het dagelijks leven van een persoon met dementie?

Thema: Muziek helpt mensen met dementie en hun mantelzorgers
Muziek maakt actief als je passief of moe bent. Of vrolijk als je verdrietig bent. Muziek ontspant als iemand onrustig is. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Muziek doet niet alleen iets met mensen met dementie, maar ook met de mantelzorgers.

Muziektherapeute Leen Burger-Gelders zal als gastspreker vertellen hoe muziek ingezet kan worden in het dagelijks leven. Ze heeft veel praktische tips om thuis te gebruiken.

En u kunt deze avond ook zelf ervaren wat muziek met u doet. Want onder leiding van de muziektherapeute gaat u trommelen, bellen en shaken. Iedereen die wil, mag meedoen.

Praktische informatie
Op maandag 9 december bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café in Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ‘s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Beppie Schothorst, casemanager dementie voor Vivent, 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 7451 (secretariaat).
Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl

Over Vivent
Vivent is dé zorgexpert in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Met onze expertise bieden we bij u thuis en vanuit onze woonzorgcentra de beste zorg. Elke dag opnieuw zijn we geïnteresseerd in hoe het met u gaat, wat u wilt en wat er mogelijk is. Overleg tussen onze professionals en u is de basis voor goede zorg. U beslist zelf hoe u uw zorg wilt invullen. Wij hebben de mensen, de kennis, de ervaring en de technologie in huis om u te helpen het beste uit uw dag te halen. Samen met u beleven we mooie momenten. Vivent is werkzaam in de gemeenten Boxtel, Haaren, 's-Hertogenbosch, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en Vlijmen. Bij Vivent werken bijna 1500 medewerkers en zo’n 800 vrijwilligers.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28009