Datum plaatsing: 29 november 2019

Geen Jump XL in Orthen


Geen Jump XL in Orthen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Sinds juni 2017 had Jump XL al plannen om een trampolinecentrum te vestigen in de San Salvatorkerk in Den Bosch. Maar omwonenden waren al van begin af aan tegen de plannen, en waren bang voor parkeer- verkeers- en geluidsoverlast aan het pleintje, en waren ze bang dat het monument, afkomstig uit 1956, werd aangetast.

Door Simone Heijmans

Ondanks de bezwaren van de 68 omwonenden, kreeg Jump XL toch een vergunning van gemeente ’s-Hertogenbosch. Daarmee kon Jump XL in principe starten. De buurt heeft deze vergunning toen aangevochten voor de bezwarencommissie van de gemeente, maar deze veegde alle bezwaren van tafel. Daarom kwam de zaak eind oktober voor de rechter, en wordt er pas half december een uitspraak verwacht.

Jump XL heeft nu besloten toch geen trampolines in de kerk te maken, en niet af te wachten op de uitspraak van de rechter. De reden dat het bedrijf deze beslissing neemt, is de negatieve publieke opinie in de wijk. Hierdoor is het bedrijf zich af gaan vragen of ze zo wel door willen. Waarom deze beslissing zo ineens genomen is, is niet helemaal duidelijk. Er zal in Den Bosch voorlopig geen Jump XL komen.

De buurt is blij met de beslissing van het bedrijf. In december zal er een bijeenkomst zijn met alle betrokken partijen voor nieuwe plannen. De buurt hoopt vooral dat de kerk een maatschappelijke bestemming zal krijgen, maar wachten eerst de uitspraak van de rechter af, zodat ze weten wat wel mogelijk is.
Ondertussen wordt het gebouw vooral gebruikt als opslagruimte voor goederen uit de kerken binnen het bisdom die ook uit de eredienst ontrokken worden.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29554