Datum plaatsing: 28 november 2019 - Laatst gewijzigd: 28-11-2019 12:30:03

Wintertijd = inbraaktijd


Wintertijd = inbraaktijd


Regio (Regionaal): Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Want als het 's avonds donker is en er brandt op dat moment geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is.

Het aantal inbraken neemt weer toe. Naast dat wij hier extra maatregelen tegen nemen kunt u zelf ook uw bijdrage leveren.

Sluit de ramen en doe de deur goed op slot als u weg gaat. Met goed hang- en sluitwerk heeft u 90% minder kans op een inbraak. Het is een investering die u veel kopzorgen kan besparen. Laat de sleutel aan de binnenzijde, waar mogelijk, in het cilinderslot zitten indien u van huis gaat.

Bent u niet thuis? Laat dan het licht aan. Verlichting geeft een bewoonde indruk. Gebruik een tijdschakelaar en vergeet de buitenlamp niet. Ook camera's kunnen een afschrikwekkende werking hebben.

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen en vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden indien u weekendje weg bent. Berg sieraden en contant geld op in een verankerde kluis of leg deze op een onlogische plek.

Meldt u aan voor de veelal bestaande buurtpreventie Whatsapp-groep of neem initiatief om deze op te starten in uw straat of wijk.

Kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl voor meer tips om woninginbraken te voorkomen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

politie nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.24093