Datum plaatsing: 28 november 2019

Geen bebouwing in het Annapark


Geen bebouwing in het Annapark


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Afgelopen dinsdagavond vond er weer een raadsvergadering plaats. De plannen voor het bouwen van 16 appartementen in het Annapark zorgde voor veel discussie. Alleen Rosmalens Belang, PvdA en CDA zijn voorstander, terwijl De Bossche Groenen, Gewoon ge-DREVEN, Bosch Belang en PVV tegen zijn. Het Annabos is zo’n 20 jaar geleden gekocht door Hoedemakers Bouw & Ontwikkeling, maar het bos is een ecologisch, uniek gebied geworden, dat bouwen niet meer toegestaan is. Daarom werd het Annapark aangeboden als alternatief.

Door Simone Heijmans

Een paar partijen (GroenLinks, D66, SP en VVD) denken dat er nog alternatieven in en buiten het park zijn, en zelfs de nabij gelegen voormalige basisschool De Vlieger vinden zij een optie. Het park blijft zo ontzien en kan op die manier gewoon een park blijven.

Omwonenden van het park zien graag nog een optie, zij zien graag een ontwerp op papier, zodat ze kunnen zien hoe groot het dan precies zal worden. Op die manier zijn ze goed voorbereid en kunnen ze de juiste informatie krijgen. Nu zijn de bewoners onvoldoende geïnformeerd. Zo zou er naar alternatieve locaties gekeken zijn, maar hebben zij daar over nooit informatie ontvangen. Ze zijn ook van mening dat Hoedemakers met het kopen van het Annabos ondernemersrisico heeft genomen, dat de gemeente in feite niet op hoeft te lossen.

Wethouder Geers laat weten dat alle alternatieven al onderzocht zijn, en dat deze niet de voorkeur hebben of zelfs onmogelijk zijn. Hoe het nu verder moet, is nog niet duidelijk. De volgende raadsvergadering zal 10 december zijn, en dan zal er een definitief besluit genomen worden.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14240