Datum plaatsing: 21 december 2019

Muziektheatervoorstelling ‘Oorlog aan de Rivier’ speciaal voor senioren


Muziektheatervoorstelling ‘Oorlog aan de Rivier’ speciaal voor senioren


Berghem (Oss): De succesvolle muziektheatervoorstelling Oorlog aan de Rivier werd in september 2019 door de Lithse Theatergroep Dankzij de Dijken buiten aan de Maas gespeeld. Voor senioren mogelijk te koud en te ver weg. Speciaal voor deze 65-plussers is een binnen versie gemaakt. Deze wordt op zaterdagmiddag 25 januari opgevoerd in Dorpshuis de Berchplaets in Berghem.

14 mensen afkomstig uit Berghem, Oss, Ravenstein, Lith, Nuland en Geffen, die WO2 meegemaakt hebben deelden hun herinneringen en belevingen met de theatergroep. Over verplichte Duitse les, stiekeme danslessen, onderduikers, boetes voor clandestiene handel, liefde, feestdagen en natuurlijk de bevrijding. De verhalen van de senioren zijn door scriptschrijver en regisseur Ans Jager in een voorstelling gegoten, waar fictieve personages de bezoeker met waargebeurde verhalen meenemen naar de oorlogsjaren in het Maasland. Verhalen die niet in geschiedenisboeken staan.

Het geheel speelt zich af in het café ‘Bij Marie’, waar Marie koffie schenkt voor vriend en vijand ‘want mensen zijn mensen’. Het wordt alleen lastiger als koffie en suiker op de bon gaan, nieuwe regels hun intrede doen en de gemoedelijke sfeer onder druk komt te staan, want niet iedereen is te vertrouwen. De scènes uit de voorstelling worden omlijst met muzikale nummers van vóór en uit de oorlog en live gezongen en gespeeld onder leiding van dirigent Marty van der Staak.

‘Oorlog aan de Rivier’ voor senioren (65+)
Door Theater Dankzij De Dijken
In de Berchplaets. Aanvang 14.30u
Kaarten á 5 euro zijn verkrijgbaar bij Dorpshuis de Berchplaets, Sportstraat 3 5351 BZ Berghem of via www.deberchplaets.nlUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15121