Datum plaatsing: 02 december 2019

Basisschoolleerlingen Pius X krijgen klimaatles


Basisschoolleerlingen Pius X krijgen klimaatles


Oss (Oss): Basisschool Pius X in Oss krijgt een groen schoolplein. Als aanloop hierop kregen de leerlingen uit groep 1, 2 en 3 een klimaatles.

Groen schoolplein
Spelen in een natuurlijke en groene omgeving is belangrijk voor kinderen. Het prikkelt de creativiteit en het vermindert stress. Een groen schoolplein betekent dat zoveel mogelijk tegels van de schoolpleinen worden weggehaald en dat er groen voor in de plaats komt. Dat kunnen natuurlijke speelplekken zijn, maar ook planten, bomen of moestuinen. Met als bijkomend voordeel dat met meer groen het regenwater niet onnodig het riool inloopt. De bomen bieden schaduw in de zomer, zodat ook tijdens een hete zomer de kinderen lekker buiten kunnen spelen. En de koolmezen in het nestkastje kunnen hun buik vol eten aan eikenprocessierupsen.

Klimaatles
54 leerlingen uit groep 1, 2 en 3 van basisschool Pius X kregen de klimaatles. Aan de hand van het verhaal van de Klimaatmaatjes Muis en Duif leerden de leerlingen op een leuke manier over het klimaat, de veranderingen en de gevolgen hiervan. Ook hebben ze geleerd wat ze zelf kunnen doen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Op het groene schoolplein ervaren ze dit straks ook in de praktijk. De leerlingen gaan de natuur zien en beleven. En hopelijk gaan ze daardoor zelf samen met hun ouders in eigen tuin zoveel mogelijk tegels vervangen door groen.
Deze klimaatles is aangeboden door gemeente Oss.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15339