Datum plaatsing: 04 december 2019

Meer groen, minder stenen


Meer groen, minder stenen


Regio (Bernheze): Wij zijn op zoek naar kansen om stukken openbare ruimte, waar nu tegels of stenen liggen, natuurlijker te maken door de tegels te vervagen door groen. Heeft u een idee? Laat het weten via de website van IVN Bernheze, https://www.ivn.nl/afdeling/bernheze/meer-groen-minder-stenen

Meer groen in de wijk draagt bij aan meer biodiversiteit, zorgt dat water bij hoosbuien beter wordt afgevoerd en gaat hittestress tegen. Ongeveer 60% van stedelijke gebied is van de gemeente; de gemeente maakt met de inrichtingsplannen daarom een groot verschil. De gemeente Bernheze stelt een bedrag beschikbaar voor ideeŽn.

IdeeŽn indienen
U kunt in de komende weken uw ideeŽn indienen via de website van IVN Bernheze. Voeg ťťn of enkele fotoís toe van de plek om te laten zien waar en hoe het er nu uitziet. De gemeente Bernheze bekijkt, samen met IVN Bernheze, of de ideeŽn passen in het beleid voor openbaar groen en of de ideeŽn de biodiversiteit verbeteren en versterken.

We beslissen in januari 2020 over de ingediende ideeŽn en voeren de gekozen ideeŽn in het voorjaar van 2020 uit. De gemeente zorgt voor het onderhoud.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15307