Datum plaatsing: 04 december 2019

Pinautomaten in Den Bosch dicht vanwege gevaar voor plofkraak's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Na een reeks plofkraken in Nederland, al 37 zijn er geteld tot augustus, heeft ABN Amro afgelopen weekend besloten tientallen pinautomaten te sluiten. Ook in het centrum van Den Bosch, waar het hier gaat om 4 pinautomaten in de Visstraat, en 2 pinautomaten in de Nieuwstraat.

Door Simone Heijmans

Afgelopen jaar zijn er al meerdere plofkraken bij ABN Amro geweest, waar zeer veel geweld bij gebruikt wordt. De veiligheid van omwonenden en omstanders kan hierdoor niet gewaarborgd worden, waardoor de bank tot het besluit gekomen is van het sluiten van de automaten.
Boven de pinautomaten in de Visstraat wonen mensen, en in de Nieuwstraat zit een kantoor gevestigd langs de bank.
De bank zegt bij het sluiten wel gekeken te hebben naar de bereikbaarheid, locatie en het type automaat, voordat ze deze sloten. Wanneer en óf er weer gepind kan worden bij de nu gesloten pinautomaten is nog onduidelijk.
Dat hangt af van de oplossing. Mocht er een nieuwe locatie gezocht moeten worden, dan moet de bank in overleg met de gemeente en kan het wel even duren voordat de automaten weer open gaan. Maar als er een nieuw type automaat in kan, kan het probleem misschien sneller opgelost zijn.

Voor de bewoners en shoppers in het centrum is pinnen nu wel een logistieke uitdaging. De ING-bank aan de andere kant van het centrum wordt momenteel verbouwd, waardoor daar ook niet gepind kan worden. Er zijn nog losse pinautomaten beschikbaar op het station, de Brede Haven, het Burgemeester Loeffplein en enkele winkels in de stad.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28382