Datum plaatsing: 03 december 2019

Zo zorg je voor meer privacy in je woning


Zo zorg je voor meer privacy in je woning


's-Hertogenbosch (Regionaal): Je huis is je eigen fijne plek om te doen en te laten wat je wilt. Daarom is het wel zo fijn om te rekenen op voldoende privacy. Heb je het gevoel dat de buren gemakkelijk bij je naar binnen kijken, of wil je je woning net wat meer afschermen? Geen probleem, want er zijn een aantal simpele manieren waarop jij voor meer privacy in huis zorgt.

Een stijlvolle tuinafscheiding
Het afschermen van je tuin is niet alleen goed voor je privacy. Het is namelijk ook een manier om je eigen veiligheid te garanderen. Laat op de grens van je tuin een mooi hekwerk bouwen, het liefste hoog genoeg zodat buren niet naar binnen kunnen kijken. Sluit deze schutting vervolgens af met stijlvolle houten poorten. Ze zijn duurzaam, passen bij de natuurlijke uitstraling van je tuin en houden ongewenste gasten buiten de deur.

Lichtdoorlatende gordijnen
Gordijnen zorgen voor meer privacy, maar houden ook veel licht tegen. Dat is zonde, vooral op een mooie zonnige dag. Daarom is het een goed idee om te investeren in elegante vitrage. Deze gordijnen laten veel licht door en stellen je in staat om naar buiten te kijken. Tegelijkertijd is het niet mogelijk om van buiten naar binnen te kijken, zodat jij van je privacy geniet.

Plaats hoge bomen en struiken
Woon je middenin een drukke wijk en staan er huizen rondom je eigen woning? Dan is het fijn wanneer je buren niet in je tuin kunnen kijken vanaf hun bovenste verdieping. Je zorgt voor wat meer beschutting door enkele hoge bomen en planten te plaatsen. Doe dit op strategische plekken. Plaats bijvoorbeeld een boom die precies jouw favoriete loungeplek afschermt. Of voorzie de rand van je tuin van hoge coniferen zodat je hele tuin beschermd is tegen de nieuwsgierige ogen van je buren.

Stevige deuren en ramen
Privacy draait niet alleen om zichtlijnen, maar ook om geluidsoverlast. Wil je jouw favoriete muziek draaien, zonder dat je buren meeluisteren? Vervang je oude deuren en ramen dan door hoogwaardige exemplaren. Zo is dubbel glas beter in het tegenhouden van geluid dan enkel glas. Kies eventueel voor gematteerd glas, zodat je ook voorkomt dat mensen bij je naar binnen kijken. Zo sla je twee vliegen in één klap en geniet je van zorgeloze dansfeestjes in je woonkamer.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17393