Datum plaatsing: 11 december 2019

Kerst: Lezen, doen en ontdekken met kinderen


Kerst: Lezen, doen en ontdekken met kinderen


Regio (Regionaal): Wilt u uw kinderen iets vertellen over wat er met kerst gevierd wordt en heel belangrijk: wat dat voor u betekent? Dan kan dat thuis heel simpel met het kerstverhaal uit de Bijbel of aan de hand van een kerststalletje. Wilt u als ouder dit jaar iets extra's doen, dan heeft de parochie De Goede Herder daarvoor nu een gratis kerstmagazine voor kinderen van 7 tot 12 jaar. In dit blad staan allerlei leuke dingen over Kerst om te doen, zoals knutselen, puzzelen en het maken van heuse kerstquiz. Zo kunnen uw kinderen op een eigentijdse manier de rijkdom van de Bijbel ontdekken en raken ze op een speelse en laagdrempelige manier vertrouwd met de religieuze betekenis van Kerst.

Voor ouders die ook na Kerst in het gezin iets voelbaar willen van hun eigen geloof en inspiratie, heeft de parochie De Goede Herder materialenkoffers te leen voor kinderen van 1 tot 5 jaar en voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Zo'n koffertje bevat bijvoorbeeld een memory- of kwartetspel, een vloerpuzzel, een mobile, gebedskaarten en tekstonderzetters voor waxinelichtjes. Deze materialen bieden u als ouder, net als bovengenoemd kerstmagazine, houvast om samen met uw kinderen met geloof bezig te zijn en hun hierin te laten groeien. Want geloven is niet statisch, het is actief, het kan groeien en het is voor elke dag! God geeft ons alle ruimte, tijd en vrijheid.

U kunt het gratis kerstmagazine in het parochiecentrum aan de Kerkstraat 2 in Heesch afhalen of daar een van de geloofskoffertjes lenen. Wilt u samen met andere ouders werken aan de groei van het geloof van uw kinderen, dan kunt u contact opnemen met pastoraal werkster Annemie Bergsma: (0412) 451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29539